Foto: lekorica
V sobotu som sa zúčastnila skvelej akcie s Varechou. Niečo nové som sa naučila a tak som sa rozhodla doma aj niečo vyskúšať. Domáce Zobraziť celý popisV sobotu som sa zúčastnila skvelej akcie s Varechou. Niečo nové som sa naučila a tak som sa rozhodla doma aj niečo vyskúšať. Domáce gnocchi sú výborné a dajú sa použiť na slano, či na sladko. Recept som si upravila podľa seba.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky po uvarení zlejeme a vychladnuté ošúpeme. Pretlačíme ich cez lis alebo roztlačíme aby nezostali v ceste hrčky. Do misy k zemiakom prisypeme múky, žĺtko a kokosové mlieko. Cesto dôkladne premiesime. Cesto bude lepkavé. Preto si drevenú dosku dobre pomúčime. Cesto si rozdelíme na 6 častí. Rukami vyvaľkáme valce hrubé cca 2,5cm.
-
2
Pomúčeným nožom nakrájame asi 2cm široké gnocchi. Pripravíme si čistú ľanovú utierku a príborový nožík. Gnocchi vyšúľame do požadovanej formy a na stred pritlačíme nožík, aby sa nám gnocchi pekne formovali (vyzerajú ako kávové zrná).
-
3
Každý kúsok položíme na utierku a necháme postáť kým nedokončíme prvú várku cca 20 ks. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody hádžeme gnocchi, ktoré po pár minútach vyplávajú na povrch. Vody musí byť dostatok aby sa neprilepili o dno. Vyplávané necháme zovrieť cca 1-2 minúty. Vyberieme ich deravovou naberačkou a dáme do keramickej misy. Ihneď ich polejeme troškou oleja aby sa nezlepili a nestvrdli. Ja som podávala s paradajkovo bazalkovým pestom.
@Ampara Namiesto kokosového mlieka môžeš dať bielko z vajíčka (tak je to aj v pôvodnom recepte), ja som na delenej strave a tam bielko nepatrí. Je to uvedené aj v tagoch. ;-)
@Haji ďakujem veľmi pekne. ;-)
@Klukodvody no škoda, mohli sme spoznať ďalšieho varecháča. :-) Bola tam skvelá skupinka. :-)
@Terinka ďakujem krásne. :-)
@Kukulienka ďakujem veľmi pekne moja. Trochu som gnocchi vytunovala. Bolo to jednoduchšie. :-)
Dakujem krasne. :-)
Ivetka vyzeraju fantastikus. Mnam. Akurat som ich teraz dojedla na obed. V time sa vzdy lepsie pracuje. Ja som zase nemala bataty. Ale aj tak boli dobre. :-)
Anička, len ten tvoj kozí syr mi k nim chýbal. To by bola mňamka. :-)
No vidíš, škoda, že sa nepoznáme. Pokvákali by sme. :-)
PS: spolupracuješ s ternom? Včera som v ich online newslettri videla fotku tvojho jedla, hneď som ju spoznala, máš svoj typický štýl :-)
ďakujem krásne Kati. :-) S Ternom priamo nie, ale s ich reklamnou agentúrou. :-)
Tie recepty nájdeš aj na mojej FB stránke www.facebook.com/sevouvkuchyni/?ref=aymt_homepage_panel...
:-)