Zemiakové gnocchi fotorecept

lekorica - fotkalekorica, 15. júna 2016
Zemiakové gnocchi (fotorecept)
Foto: lekorica

V sobotu som sa zúčastnila skvelej akcie s Varechou. Niečo nové som sa naučila a tak som sa rozhodla doma aj niečo vyskúšať. Domáce Zobraziť celý popisV sobotu som sa zúčastnila skvelej akcie s Varechou. Niečo nové som sa naučila a tak som sa rozhodla doma aj niečo vyskúšať. Domáce gnocchi sú výborné a dajú sa použiť na slano, či na sladko. Recept som si upravila podľa seba.

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
120 g
80 g (alebo semolina)
1 ks
0,5 dcl
1 čl




Postup

  1. 1

    Zemiaky po uvarení zlejeme a vychladnuté ošúpeme. Pretlačíme ich cez lis alebo roztlačíme aby nezostali v ceste hrčky. Do misy k zemiakom prisypeme múky, žĺtko a kokosové mlieko. Cesto dôkladne premiesime. Cesto bude lepkavé. Preto si drevenú dosku dobre pomúčime. Cesto si rozdelíme na 6 častí. Rukami vyvaľkáme valce hrubé cca 2,5cm.

    Zemiakové gnocchi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomúčeným nožom nakrájame asi 2cm široké gnocchi. Pripravíme si čistú ľanovú utierku a príborový nožík. Gnocchi vyšúľame do požadovanej formy a na stred pritlačíme nožík, aby sa nám gnocchi pekne formovali (vyzerajú ako kávové zrná).

    Zemiakové gnocchi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Každý kúsok položíme na utierku a necháme postáť kým nedokončíme prvú várku cca 20 ks. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Do vriacej vody hádžeme gnocchi, ktoré po pár minútach vyplávajú na povrch. Vody musí byť dostatok aby sa neprilepili o dno. Vyplávané necháme zovrieť cca 1-2 minúty. Vyberieme ich deravovou naberačkou a dáme do keramickej misy. Ihneď ich polejeme troškou oleja aby sa nezlepili a nestvrdli. Ja som podávala s paradajkovo bazalkovým pestom.

    Zemiakové gnocchi (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

dosa
... šikulka, vyzerajú výýborne 5*
ampara
Vyzerajú super,ale prečo kokosové mlieko? Môže byť aj obyčajné?
haji
Obdivuhodné a jistě dobré jídlo, máš obrovskou trpělivost! Smekám!
klukodvody
No pěkně jste se poučili, tam jsem měl být také, ale zatím nikam nemohu a tak se na to alespoň podívám od Tebe. Díky.
lekorica
@Dosa (15.6.2016 22:32) ďakujem krásne. :-)
@Ampara Namiesto kokosového mlieka môžeš dať bielko z vajíčka (tak je to aj v pôvodnom recepte), ja som na delenej strave a tam bielko nepatrí. Je to uvedené aj v tagoch. ;-)
@Haji ďakujem veľmi pekne. ;-)
@Klukodvody no škoda, mohli sme spoznať ďalšieho varecháča. :-) Bola tam skvelá skupinka. :-)
@Terinka ďakujem krásne. :-)
@Kukulienka ďakujem veľmi pekne moja. Trochu som gnocchi vytunovala. Bolo to jednoduchšie. :-)

kukulienka71
Evi, ty si ma navnadila na dnešný obed;-) chystala som sa na ne, aj batáty som mala kúpené, zvolila si múky, ktoré mám aj ja doma, tak nebolo o čom:-) do pesta som dala aj suš. rajčiny, úplná bomba takto spolu. Ďakujem za tímovú prácu;-))


lekorica
@Kukulienka71 (16.6.2016 14:46)
Ivetka vyzeraju fantastikus. Mnam. Akurat som ich teraz dojedla na obed. V time sa vzdy lepsie pracuje. Ja som zase nemala bataty. Ale aj tak boli dobre. :-)
lekorica
@Ancicka (16.6.2016 19:15)
Anička, len ten tvoj kozí syr mi k nim chýbal. To by bola mňamka. :-)
luss44
ako vojačikovia v radoch sú naukladané na tej utierke :) z pohánkovej som ešte nerobila nič, dobre sa s ňou pracuje? A máš krásnu misu.
lekorica
@Luss44 (16.6.2016 21:11) nemala som s ňou problém. Cesto sa dalo pekne vyšúľať. :-) Manžel mi misu kúpil v Pezinku na rínku. V sobotu tam mali trhy, aj hrnček k mise som vyžobrala. :-D
luss44
@Lekorica , svet je malý, tiež som bola v sobotu v Pezinku na rínku :) túto misu som prehliadla, ale mám odtiaľ červený keramický hrnček, tie sú moja slabosť :))
katka78
Krásny úvodný obrázok, nádherná misa, no a tí vojačikovia na fotke pri bode č.3, to je jednoducho paráda! Aj chuť si viem celkom dobre predstaviť, podobné gnocchi robievam podľa @Palokuchki. Si veľmi šikovná, obdivujem aj tvoju precíznosť.
PS: spolupracuješ s ternom? Včera som v ich online newslettri videla fotku tvojho jedla, hneď som ju spoznala, máš svoj typický štýl :-)
lekorica
@Katka78 (17.6.2016 09:36)
ďakujem krásne Kati. :-) S Ternom priamo nie, ale s ich reklamnou agentúrou. :-)
katka78
To je paráda, gratulujem! :-) Začnem tie newslettre tuším lepšie čítať, možno natrafím na ďalší dobrý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia