Zemiaková terina

Autor receptu: matus113

Prekladané zemiaky na iný spôsob.

5
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rozšľaháme 3 celé vajcia, pridáme 100 g postrúhaného syra, 1 dcl smotany, petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme. Zmes zamiešame.
  2. Formu srnčieho chrbta vymastíme olejom a anglickou slaninou si vyložíme celé dno formy. Zemiaky pokrájame na kolieska a šunku pokrájame na drobné kocky.
  3. Prvou vrstvou do formy sú zemiaky, osolíme, zalejeme pripravenou zmesou a pridáme časť pokrájanej šunky. Pri druhej vrstve postupujeme rovnako. Na vrch naukladáme ešte zemiaky a zalejeme zvyšnou zmesou. Dáme piecť do trúby na 180 stupňov na 30 minút.