Foto: blackwidow68
My s priateľom sa ich nevieme dojesť , sú vynikajúce. Recept od A.Mačingovej.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeler ošúpte , nakrájajte na hranolky a na panvici alebo vo fritéze vysmažte do hnedasta.Trvá to trošku dlhšie ako klasické hranolky ale stojí to za to :)môžu sa podávať namiesto klasických zemiakových, sú vraj aj zdravšie.
dajú sa urobiť aj čipsy, zeler nakrájaný na tenké kolieska.
@blackwidow68 tak isto je nebezpecne tu pridavat fortku, kde nieco plava v oleji...recept poznam, mam ho medzi svojimi tak isto, milujem ich ja aj manzel, casto si ich robime. Je to mnamka a krasne vonia...
varecha.pravda.sk/recepty/zelerove-hranolky-fotorecept/16...
Inak vyborne su aj jej kuracie fasirky so zelerom, poznas?
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-fasirky-so-zelerom-foto...
@hviezdickaz je to poznat aj chutovo aj vzhladom su mäkkšie ale vyborne...
Zeler má vynikajúcu chuť a ak si ho pripravíte a ochutnáte isto sa zbavíte predpojatosti.:-))) a ešte aká je dobrá z neho pomazánka?
Na jemno postrúhať zeler, jablko, cesnak ochutiť majonézou -mňam!
Naštudujte si jeho pozitívne účinky na zdravie a budete zajedno so mnou:-)))
Takže zajtra vyskúšam zelerové hranolky.