Zelerové hranolky

Zelerové hranolky
blackwidow68Blackwidow68, recept pridal: 7. októbra 2011 9:06Ďalšie jeho recepty

My s priateľom sa ich nevieme dojesť , sú vynikajúce. Recept od A.Mačingovej.

Suroviny

2
porcie
10
minút
príprava
20
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zeler ošúpte , nakrájajte na hranolky a na panvici alebo vo fritéze vysmažte do hnedasta.Trvá to trošku dlhšie ako klasické hranolky ale stojí to za to :)môžu sa podávať namiesto klasických zemiakových, sú vraj aj zdravšie.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • sany11, 7. októbra 2011 o 10:09
    zaujimave,vysmazeny zeler?napokon preco nie.vyzera to zaujimavo.a ako dlho sa to musi smazit?


  • 45678, 7. októbra 2011 o 10:22
    smaží sa to asi tak dlho ako zemiakové, cca 15-20 min.,no zelerové sú zdravé, neobsahujú škrob, z ktorého sa priberá :-)
    dajú sa urobiť aj čipsy, zeler nakrájaný na tenké kolieska.


  • sany11, 7. októbra 2011 o 10:26
    dakujem.vyskusam.


  • lucylee, 7. októbra 2011 o 11:12
    @45678 to tu ani nepis, ze su zdrave, lebo ta zvozia pod ciernu zem, ze nie su, lebo plavaju v oleji.
    @blackwidow68 tak isto je nebezpecne tu pridavat fortku, kde nieco plava v oleji...recept poznam, mam ho medzi svojimi tak isto, milujem ich ja aj manzel, casto si ich robime. Je to mnamka a krasne vonia...


  • blackwidow68, 7. októbra 2011 o 11:22
    Prepisem suroviny a budeme sa tvarit ze plavaju vo vode :)


  • janaalizibolenova, 7. októbra 2011 o 11:29
    a mne je jedno ci plavaju v oleji, alebo vo vode :-DDDD


  • hviezdickaz, 7. októbra 2011 o 11:31
    To bolo pekne napisane,ze ... zvozia pod ciernu zem ... a myslim,ze poniektori urcite :-D Je to velmi chutovo poznat,ze to nie je zo zemiakov ? Ti nasi by to veru asi nejedli ..


  • blackwidow68, 7. októbra 2011 o 11:33
    tam som sa v jej jedalnicku este nedostala ale urcite ich vyskusam :)
    @hviezdickaz je to poznat aj chutovo aj vzhladom su mäkkšie ale vyborne...


  • dorisa, 7. októbra 2011 o 12:03
    Veď,ked sa vyprážajú, musia byt v oleji, vyskúšam, neviem si chuť predstaviť.


  • janaalizibolenova, 7. októbra 2011 o 12:21
    podla mna su chutovo moc sladke....ale tie fasirky so zelerom su bozske...


  • kubka, 7. októbra 2011 o 12:53
    poznam, robievam a su fakt vyborne :)


  • sjuz, 7. októbra 2011 o 13:01
    videla som na Apetite tento receptík, tiež ma tam zaujal, určite skúsim!


  • sjuz, 7. októbra 2011 o 13:02
    len tam sa robili v rúre, a boli obalené v kari korení a soli...


  • blackwidow68, 7. októbra 2011 o 13:22
    @janaalizibolenova ja vzdy poriadne osolim olej :)


  • mamatata2, 7. októbra 2011 o 15:10
    Zeler mám rada, robievame šalát so syrom a zelerom. Môže to byť fakt dobré, nedali by sa piecť v rúre ?


  • blackwidow68, 7. októbra 2011 o 17:09
    @mamatata2 dali ale raz som niekde citala ze ich treba predtym predvarit...vyskusaj


  • tinca, 7. októbra 2011 o 18:06
    počula som o tomto rcp, len zeler nie je môj kamarát:)


  • janaalizibolenova, 7. októbra 2011 o 19:34
    @blackwidow68 , uz ich nerobim :-D tu zeler nie je dostat kupit a nikto iny by to doma aj tak nejedol ;-DDD


  • 45678, 7. októbra 2011 o 20:33
    @lucyleenevad í, nech si ma zvozia :-)) môj názor je stále rovnaký, zeler je zdravý, vyprážanie v oleji nie je škodlivé, škodlivé sú prepažené tuky a množstvá, ktoré konzumujeme. hranolky obsahujú veľa škrobu, navyše ako polotovar...och! nemôžem kritizovať.
    Zeler má vynikajúcu chuť a ak si ho pripravíte a ochutnáte isto sa zbavíte predpojatosti.:-))) a ešte aká je dobrá z neho pomazánka?
    Na jemno postrúhať zeler, jablko, cesnak ochutiť majonézou -mňam!
    Naštudujte si jeho pozitívne účinky na zdravie a budete zajedno so mnou:-)))


  • hubata, 7. októbra 2011 o 23:49
    Veru aj zelerová polievka je výborná: zeler sa uvarí do mäkka, nechá vychladnúť sa rozmixuje. Zahustíme rozhabarkovanou kyslou smotanou, posypeme zelerovou vňatou a ako vložku použijeme kocky z opečeného chleba s cesnakom.
    Takže zajtra vyskúšam zelerové hranolky.


  • julica, 8. októbra 2011 o 10:34
    Ja by som akurát nevyprážala v olivovom oleji - jednak ho je skoda a druhak olivovy olej neznasa taku vysoku teplotu - nie je zdravsi na vyprazanie, skor naopak.


  • sjuz, 9. októbra 2011 o 13:07
    @mamatata2 - najprv sa blanšírujú, a potom sa scedia, osušia, osolia príp. okorenia podľa chuti a na pečiacom papieri sa pečú v rúre. Asi je to aj zdravšia alternatíva, a tým, že sú blanšírované, nemusia sa piecť dlho.


  • 45678, 9. októbra 2011 o 14:43
    @sjuz-blan šírovať možno, no piecť nie, mne sa to nepáčilo, lebo hranolčeky zostanú bez chuti, v tomto prípade to vyprážanie asi opodstatnenie má.


  • bejaja, 10. októbra 2011 o 19:22
    môžem potvrdiť, že zelerové hranolky sú výborné, už som ich robila a chutili!


  • ynamilik, 1. novembra 2011 o 22:20
    chuť zeleru milujem, aj ja prikladám jeden recept. Zeler sa nastrúha na jemno, pridá sa roztlačený cesnak, majonéza, a aby to malo lepšiu chuť urobí sa sladkokyslý nálev/cukor, ocot, trošku vody/ a pridá sa k zeleru. Nemalo by to byť riedke.Podľa chuti sa trošku dosolí. Podáva sa k pečenému mäsku alebo len tak :o)


  • tamik, 12. februára 2012 o 23:06
    diky za super typ...dneska sme to s mamčou skúšali a všetkým nám to chutilo..dokonca viac ako obyčajné hranolky..určite budeme robiť častejšie :)


  • gabusa, 5. augusta 2012 o 22:14
    odkedy som ich vyskúšala, podľa knihy A.Mačingovej iné hranolky ani nerobím miluje ich celá rodina, do oleja pred snažením pridám štipku soli , sú tam aj ďalšie zaujímavé recepty s tej knihe, volá sa Najedzte sa do štíhlosti. Odporúčam .


  • ilusa, 25. októbra 2012 o 12:26
    no ja som nikdy nemala rada zeler,ale vyskusala som tieto hranolky ked ich tak chvalite a dobre som urobila,su vyborneee.A co sa tyka toho oleja,ved nemusia v nom plavat,ja davam trosku olivoveho a nemozem sa ich dojest.Blackvidow68 dakujem.


  • yogy1972, 19. mája 2013 o 10:31
    Ja milujem zeler na vsetky sposoby..Tieto hranolceky robievam aj ja velmi casto ,predvarim ich v dobre osolenej vode ale len tak minutku dve odkvapkat necham a tak vyprazam


  • mariana33, 23. júna 2013 o 22:09
    už som skúšala aj takto, ale keďže som lenivá sem tam, tak ich iba osolím a trochu poolejujem a buchnem na papier na pečenie a šupnem do rúry...a to pri tom zeler moc nemusím...ale toto mi chutí viac ako klasické hranolky


  • safran, 26. marca 2014 o 16:01
    Poprosím, nie sú príliš napité olejom? Odpoveď najlepšie do TS, lebo notifikácie spod cudzích receptov nechodia :(


  • bembo, 30. marca 2014 o 14:59
    Dnes som ich dal ako prílohu ku kuracím prsiam zo zeleninou,a musím povedať,že to nemalo chybu.Od dnes robím hranolky len zo zeleru.Zemiaky budem len variť,alebo piecť.Pozdravujem Ťa Čierna vdova 68,a ďakujem za super nápad.Prajem Ti všetko dobré,a veľa dobrých nápadov vo varení.A na záver,Zvolen je moje rodné mesto.Takže pozdravujem.


  • evelyna, 8. októbra 2014 o 21:52
    Ako decko som neznášala zeler,smrdel mi,teraz ho zjem bez problémov,z polievky si ho poberiem všetok ja:-)),vyskúšam tieto hranolky,@bembo Zvolen je aj moje rodné mesto,bývala som však inde.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist