Zelerové hranolky
Autor receptu: irenaw
3-4 porcie |
15-20 minút príprava |
30-35 minút na 200 °C |
Postup- Do hrnca dáme variť vodu. Toľko, aby sa v nej dali povariť nakrájané hranolky. Vodu dôkladne osolíme. Z veľkého citróna vylisujeme šťavu.
- 1 veľký zeler ošúpeme a nakrájame na hrubšie hranolky. Dáme rúru vyhriať na 200°C.
- Do vriacej vody vlejeme citrónovú šťavu a vsypeme zelerové hranolky. Povaríme 5-7 minút. Scedíme a necháme na kuchynskej utierke osušiť.
- Očistený cesnak a čili papričku rozotrieme na pastu a premiešame s olejom. Môžeme pridať aj obľúbené bylinky. Vo veľkej mise premiešame hranolky s ochuteným olejom. Do oleja soľ nedávame, zeler natiahol soľ pri varení. Hranolky rozložíme na plech. Môže byť tesne vedľa seba, ale len v jednej vrstve.
- Pečieme na prostrednom rošte asi 20-25 minút. Podľa veľkosti hranolkov. Preložíme na hornú priečku a zapneme horný ohrev s ventilátorom. Dopečieme ešte cca 7-10 minút, kým hranolky nezačnú červenieť. Takto sa spečú.
- Čili papričkou a cesnakom som nešetrila. Výborne sa hodia k sladkosti pečeného zeleru. Mäsožrúti dostanú komplet obed. Ja som si ich namáčala do jogurtu s čili.
|