Zeleninový šalát s mladým hráškom a mozzarellou

zuzulienka03 - fotkazuzulienka03, 25. júna 2013

Základný šalát, ktorý možno obmienať podľa sezónnosti a dostupnosti jednotlivých plodín, napríklad čerstvou šalátovou uhorkou, alebo šunkou či olivami.

20 minút
príprava

Suroviny

Zelenina:
 alebo čínska kapusta
 (najlepšie cherry)
 alebo iný syr
Zálievka:
1 téglik
1 PL
Na ozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ľadový šalát poriadne umyjeme, necháme osušiť na sitku, nakrájame na menšie kúsky alebo natrháme. Pridáme pokrájané rajčiny, olúpaný mladý hrášok a kukuricu (môžeme použiť aj mrazenú, ktorú 2 minúty prevaríme vo vriacej vode a scedíme). Mozzarelu alebo iný syr nakrájame na drobné kocky. Môžeme pridať čerstvú šalátovú uhorku, šunku alebo olivy, podľa chuti.

  2. 2

    Do šalátu pridáme pochúťkovú smotanu, 1 PL majonézy (nemusí byť, ale pridá jemnú chuť), osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením. Zamiešame. Ozdobíme semienkami, ja som použila lúpanú slnečnicu.

Diskusia k receptu