Zeleninovo-mäsové fašírky
Autor receptu: kvietela
Minule sme tak doma dostali chuť na fašírky, ale chcela som to jedlo nejako zľahčiť.. .. Z
toho vznikli tieto brokolicové;
4 porcie |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Brokolicu naružičkujem, mrkvu nakrájam na tenké kolieska a dám spolu variť do zmäknutia.
- Po uvarení scedím a zmiešam s mäsom, pretlačeným (alebo posekaným) cesnakom a cibuľou nakrájanou na drobno. Pridám pol lyžičky soli, korenie, rascu a majorán. Do toho rozbijem dve vajcia, nastrúhaný syr, vymiešam a pridávam strúhanku (od oka, podľa konzistencie).
- Z hmoty tvarujem placky a vysmážam na rozohriatom oleji asi 6-8 minút. Minule som urobila redšie a rozpadli sa mi, tak sme ich nejedli ako fašírky ale ako "posýpku" len tak na chlebík.