Zeleninovo-mäsové fašírky

Autor receptu: kvietela

Minule sme tak doma dostali chuť na fašírky, ale chcela som to jedlo nejako zľahčiť.. .. Z toho vznikli tieto brokolicové;

4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Brokolicu naružičkujem, mrkvu nakrájam na tenké kolieska a dám spolu variť do zmäknutia.
  2. Po uvarení scedím a zmiešam s mäsom, pretlačeným (alebo posekaným) cesnakom a cibuľou nakrájanou na drobno. Pridám pol lyžičky soli, korenie, rascu a majorán. Do toho rozbijem dve vajcia, nastrúhaný syr, vymiešam a pridávam strúhanku (od oka, podľa konzistencie).
  3. Z hmoty tvarujem placky a vysmážam na rozohriatom oleji asi 6-8 minút. Minule som urobila redšie a rozpadli sa mi, tak sme ich nejedli ako fašírky ale ako "posýpku" len tak na chlebík.