Zeleninové rezance na čínsky spôsob fotorecept

paulii - fotkapaulii, 7. septembra 2013
Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept)
Foto: paulii

Recept som si raz "vyskladala" zo zeleniny čo som doma našla a vzniklo jednoduché jedlo, ktoré chutí celej rodine :) Väčšinu času pri príprave "zabijeme" samotným krájaním, potom už to ide rýchlo. A netreba pridávať žiadne bylinky ani koreniny, sójová omáčka bohate stačí. Hodí sa ako ľahký obed, večera alebo aj do škatuľky do práce, pretože chutí výborne aj studené

7
porcií
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (červená)
2 ks
2 ks (rôzne farby)
1 ks
4 ks
400 g (hocijaký druh)
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny a očistíme (nakrájame) zeleninu. U nás je toto jedlo veľmi obľúbené (+máme doma dvoch večne hladných chlapov, ktorí zjedia dvojnásobné porcie), preto varím z väčšieho množstva...

    Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na začiatku si uvaríme cestoviny, aby sme sa mohli plne venovať zelenine.

    Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najskôr na olivovom oleji (cca 3 PL) trochu "ošmahneme" cibuľku nakrájanú na kolieska.

    Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na tenko nakrájanú kapustu a dusíme asi 5 minút (to platí pri každej zelenine kt. pridáme, výsledok má byť chrumkavý, čiže nepotrebujeme aby nám zeleninka úplne zmäkla...)

    Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po pridaní každej zeleniny pridáme aj sójovú omáčku (cca 1 PL)

    Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Následne pridávame na plátky nakrájanú mrkvu, papriku, pór a zavárané hríbiky s kukuricou (stále nezabúdame na sójovú omáčku, občas môžme kvapnúť aj trochu olivového oleja)

    Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec pridáme uvarené cestoviny, no mne osobne táto zmes so sójovou omáčkou chutí aj bez cestovín, čiže je to len na vás

    Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť :)

    Zeleninové rezance na čínsky spôsob (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

kimlo
Skus pouzit normalnu azijsku sojovu omacku, uvidis ten rozdiel... :-)
paulii
@kimlo @rressia hej hej, postupom času som presedlala na kvalitnejšie aj rezance aj omáčku, akurát že nafotené to mám ešte z čias keď som používala hentie... ale ďakujem za rady aj pochvaly @micanela @marianne