Foto: rosaneta
Jemný koláčik, pokrytý želatinou , veľmi ľahký a vynikajúci na víkend som dnes upiekla.
na 180 °C
Postup
-
1
Žltka vymiešame s cukrom , pridávame vlažnú vodu a potom olej. Potom si rozmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme do cesta , zamiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielok.
- 2
Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou, do ktorého vlejeme cesto. Na vrch poukladáme na kúsky pokrájané broskyne.
- 3
Pečieme vo vyhriatej elektric. trúbe 30 minút na 180 stupňoch. Upečené necháme chvíľku vychládnuť.
- 4
Teraz si uvaríme želatinu: Sirup , čo nám zostal z konzervy broskýň si dáme do hrnca , pridáme trochu vody / ja som ešte pridala 2 poliev. lyžice pomarančového sirupu /. Pudingový prášok dáme do menšej nádoby s 3 čaj. lyžicami kryšt. cukru ,zalejeme trochou sirupu, čo máme v hrnci a rozmiešame. Sirup s vodou a pomarančovovým sirupom dáme variť , ked vrie tak pridáme do neho zmes pudingu , čo máme v menšej nádobe a uvaríme na želatinu.
- 5
Vylejeme ju na cesto.
- 6
Rovnomerne želatinu rozotrieme a uhladíme.
- 7
Necháme ľubovoľne vychládnuť .
- 8
Pokrájame na kocky.
- 9
V reze.
- 10
Źelatinové kocky chutia s džusom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
robievam ..a potom na tanierik ešte kopček jogurtu s vanikovým cukrom..tak nám chutí