Foto: fedee
Tak tieto rohličky pečiem už dlhé roky po tom čo som ho započula v rádiu v relácii o pečeni keď som ešte mala Zobraziť celý popisTak tieto rohličky pečiem už dlhé roky po tom čo som ho započula v rádiu v relácii o pečeni keď som ešte mala 15 rokov a odvtedy ich pečiem dosť často .
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 kocka |
|
zhruba 3 dcl, vlažné do kvásku |
|
1,5 dcl |
|
30 tabliet |
|
2 lyžice |
|
na vymastenie plechu |
|
Postup
-
1
Z vyššie uvedených surovín si pripravíme kvások ktorý zapracujeme do muky a spolu s rozdrveným sacharínom 25 tabliet vypracujeme hladké cesto .Namiesto sacharínu môžte použiť cukor .
-
2
Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu .
-
3
Cesto si rozdelíme na dve časti. do jednej polovice pridame zmes kakaa, 5 tabliet sacharínu rozpusteného s trochu mlieka a znovu cesto premiesime a necháme vykysnúť
-
4
...
-
5
Každé cesto si rozdelíme na 8 časti . Urobíme si z nich malé bochníčky , necháme podkysnuť. Najprv si vyvaľkáme jeden biely bochník a nan dáme vyvaľkaný hnedý a este po nich prejdeme valčekom aby sa nám lepšie spojili. Cesto si narežeme na trojuholníčky a stáčame ich ako croisanty. Necháme podkysnuť môžeme ich potrieť žltkom no ja ich potieram olejom po upečení.
prvýkrát jedla. Je veľmi dobrý, ona ho mala zatočený vcelku do dvojfarebného závinu. Len mne tam nepasuje ten sacharín, nechcela som ho dávať deťom a nikdy neviem, koľko cukru tam mám dať namiesto neho. Tak sa priznám, že nikdy nie je rovnaký keď ho pečiem.