Zebra rohlíčky fotorecept

fedee - bez fotkyfedee, 22. novembra 2011
Zebra rohlíčky (fotorecept)
Foto: fedee

Tak tieto rohličky pečiem už dlhé roky po tom čo som ho započula v rádiu v relácii o pečeni keď som ešte mala Zobraziť celý popisTak tieto rohličky pečiem už dlhé roky po tom čo som ho započula v rádiu v relácii o pečeni keď som ešte mala 15 rokov a odvtedy ich pečiem dosť často .

20
porcií
1,30 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

1 kg
1 kocka
zhruba 3 dcl, vlažné do kvásku
1,5 dcl
30 tabliet
2 lyžice
 na vymastenie plechu




Postup

  1. 1

    Z vyššie uvedených surovín si pripravíme kvások ktorý zapracujeme do muky a spolu s rozdrveným sacharínom 25 tabliet vypracujeme hladké cesto .Namiesto sacharínu môžte použiť cukor .

    Zebra rohlíčky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu .

    Zebra rohlíčky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si rozdelíme na dve časti. do jednej polovice pridame zmes kakaa, 5 tabliet sacharínu rozpusteného s trochu mlieka a znovu cesto premiesime a necháme vykysnúť

    Zebra rohlíčky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...

    Zebra rohlíčky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Každé cesto si rozdelíme na 8 časti . Urobíme si z nich malé bochníčky , necháme podkysnuť. Najprv si vyvaľkáme jeden biely bochník a nan dáme vyvaľkaný hnedý a este po nich prejdeme valčekom aby sa nám lepšie spojili. Cesto si narežeme na trojuholníčky a stáčame ich ako croisanty. Necháme podkysnuť môžeme ich potrieť žltkom no ja ich potieram olejom po upečení.

    Zebra rohlíčky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

valeri
tebto recept mám aj ja už asi 10 rokov od jednej babičkz y Podhájskej, kde som tento koláčik
valeri
pokračovanie :)))))

prvýkrát jedla. Je veľmi dobrý, ona ho mala zatočený vcelku do dvojfarebného závinu. Len mne tam nepasuje ten sacharín, nechcela som ho dávať deťom a nikdy neviem, koľko cukru tam mám dať namiesto neho. Tak sa priznám, že nikdy nie je rovnaký keď ho pečiem.
morza
Mne tam chýba nejaká plnka. Môže sa dať?
katkaszaboova
Krásne sú tieto tvoje malé zebry :-) poznám recept, tiež ho pečiem ako závin, tak ako @valeri , @morza , ja som ho vyskúšala aj s plnkou kakaovou, no závin nebol taký dobrý ako bez neho
nika60
omlúvam sa komentáre pod reklamou som prehliadla
hubata
Ako ti to cesto krásne kyslo ..... že by to ten sacharín?
manka1
toto tu už niekto piekol - dvojfarebné lakované rožky .- ja som ich vtedy skúšala, a boli fajn. No ale veď tomu stačí dať len iný názov a vraj nový recept.
mamatata2
Teda, chcela som sa opýtať, či miesiš cesto rukami, ak áno, tak si dobrý miesič.:=))))).
evanaaa
Ano, podobné rohlíčky tu sú, ale to úredsa nevadí, aspoň je možnosť výberu, lebo nikdy nie sú dávky surovín rovnaké. Len som chcela podotknúť, že aj keby to piekli diabetici, do kvásku by cukor musel ísť. Ja keď pečiem, nikdy nepoužívam tabletky ( a už duplom nie sacharín - neznáša vysoké teploty),ale dávam práškové sladidlá určené na pečenie alebo tekuté, aj keď sú drahšie, nedá sa nič robiť, sú aspoň kvalitnejšie.
tinca
tieto dvojfarebné koláčiky sú vďačné aj pekne vyzerajú. Krásne ti cesto nakyslo:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia