Zebra rohlíčky (fotorecept)

Autor receptu: fedee

Tak tieto rohličky pečiem už dlhé roky po tom čo som ho započula v rádiu v relácii o pečeni keď som ešte mala 15 rokov a odvtedy ich pečiem dosť často .

20
porcií
1,30 minút
príprava
12 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z vyššie uvedených surovín si pripravíme kvások ktorý zapracujeme do muky a spolu s rozdrveným sacharínom 25 tabliet vypracujeme hladké cesto .Namiesto sacharínu môžte použiť cukor .
  2. Cesto necháme kysnúť asi 1 hodinu .
  3. Cesto si rozdelíme na dve časti. do jednej polovice pridame zmes kakaa, 5 tabliet sacharínu rozpusteného s trochu mlieka a znovu cesto premiesime a necháme vykysnúť
  4. ...
  5. Každé cesto si rozdelíme na 8 časti . Urobíme si z nich malé bochníčky , necháme podkysnuť. Najprv si vyvaľkáme jeden biely bochník a nan dáme vyvaľkaný hnedý a este po nich prejdeme valčekom aby sa nám lepšie spojili. Cesto si narežeme na trojuholníčky a stáčame ich ako croisanty. Necháme podkysnuť môžeme ich potrieť žltkom no ja ich potieram olejom po upečení.