Zdravý mrkváčik (Mrkvový koláčik)

Autor receptu: lenkamorvayova

Tento koláč je ako stvorený pre nadchádzajúce veľkonočné sviatky. Jednoduchý na prípravu, 100% zdravý a chuťovo vynikajúci! Potrebujete skutočne iba pár ingrediencií a jeho chuť si zamilujete :)

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie rozdelíme na sypké a tekuté. Začneme sypkými: Do jednej misy nasypeme 280g hladkej špaldovej múky (tento recept sa dá samozrejme robiť aj s obyčajnou hladkou múkou, bielym cukrom, namiesto kokosového oleja tiež môžme použiť slnečnicový alebo olivový. Mne však ide o to, aby bolo mašrktenie zdravé :) )
  2. K múke pridáme 2 ČL jedlej sódy, 2 ČL prášku do pečiva a mletú škoricu (podľa chuti, ja pridávam 3 ČL) Všetko premiešame. Očistíme a nastrúhame mrkvu, ktorú pridáme k tejto sypkej zmesi a premiešame.
  3. Teraz prejdeme na tekuté suroviny Vajíčka rozmiešame s 50 g trstinového cukru alebo s medom (medu môžte použiť aj viac, ja dávam 4 PL ), pridáme 220 ml oleja a opäť dôkladne premiešame Teraz postupne primiešavame sypkú zmes, kým nám nevznikne cesto. Cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech (ja opäť používam kokosový olej a špaldovú múku) a pečieme zhruba 25- 30 minút na 180 stupňoch.
  4. Podávame s ovocím podľa chuti (ja preferujem jahody a hrozno, ako vidno na obrázku, ale tiež je vynikajúci s banánom), alebo posypaný orechmi či potretý domácim džemom. Tiež, ak máte radi sladšie, neváhajte pokvapkať medom. Výborný je tiež poliaty jogurtom s lyžičkou arašidového masla :) Možností je neúrekom, stačí si len vybrať. Prajem dobrú chuť! :)