Foto: mohicanka
veľmi jednoduchý, chutný a zdravý koláč
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
najskôr si očistené jablčka nakrájame na malé kúsky, polejeme javorovým sirupom a posypeme škoricou, necháme odstáť kým si nachystáme cesto a mrveničku
- 2
Cesto: 100g cukru rozmiešame s jedným vajíčkom a jedným žĺtkom, pridáme 350g múky, 70g masla a 2/3 prášku do pečiva, vypracujeme maslové cesto, ktoré je dobre nechať chvíľu odstáť. Mrvenička: 150g hrubej múky zmiešame s jedným žĺtkom, pridáme 70g cukru a 70g masla a vypracujeme si mrveničku, ak sa nám omylom podarí vypracovať hutné cesto nevadí, stačí ho potom nastrúhať na jabĺčka.
- 3
na vymastený a hrubou múkou vysypaná plech (prípadne na papier na pečenie) rozvaľkáme odstáte maslové cesto, na cesto vysypeme sladučké jabĺčka a "nastrúhame" mrveničku. pečieme asi na 180 stupňov cca 30 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.viaczdravia.sk/viaczdravia/eshop/2-1-Vitaminy-a-doplnk...