Zdravo pečená krkovička fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 18. marca 2012

... prekvapivo chutná a zdravo pečená , keďže sa piekla vo vrecku na pečenie bez kvapky tuku :o)

10 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nakrájané osolené zemiaky šupneme do vrecka na pečenie ...

    Zdravo pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 3

    ... bravčová krkovička - osolená, okorenená a opaprikovaná ...

    Zdravo pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    ... krkovičku preložíme ku zemiakom, vrecko uzavrieme a poprepichujeme ihlou ...

    Zdravo pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    ... upečieme - ja som piekla pri 200 st. / cca. 110 min.

    Zdravo pečená krkovička (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

garanco
Určite je chutná, vyskúšam:-)).
Zo zemiakmi spolu som ešte nerobila.
Nakoniec si ju nechala trochu zapiecť?
morenajea
nie je to práve že nezdravé? veď krkovička sa aj tak pečie bez tuku a netreba ju podlievať, max. troškou vody. takto keď sa pečie v sáčku je stále namočená vo vlastnom výpeku, ktorý by sa pri obyčajnom pečení rozleje v pekáči.
kimlo
je to určite mňamka... robievam tak kura, ale skúsim aj krkovicu...
rea1
tak ako @kimlo , aj ja tak robievam kura. aj so zemiakmi, len na poslednych +/- 15 minut odstrihnem z vrchnej casti sacku, ved sacok pecenim stvrdol, takze vznikne akasi "vanicka" a kurca sa opecie pekne do cervena. do sacku ho davam iba mierne posolene, neopaprikovane.
valeri
No pokušenie je to veľké ... :-)) Ja nemám skúsenosti s týmito vreckami. Mäso pečiem v pekáči s pokrievkou ale tuk nikdy nepridávam, len na začiatku trošku podlejem vodou
babidka
ajaj , ved ja som na tie vrecka aj zabudla ! Mam ich kdesi odlozene - jeden cas ked som mala vela prace a malo casu na varenie - som tak robievala vselico .Dobre , ze si mi to pripomenula :-) Krkovicku som takto este nerobila , takze este tento tyzden urobim:-)
evanaaa
Ja tiež mám sáčky na pečenie a ešte ma takto nenapadlo. Ináč, keď pečiem mäso na plechu, vždy dám dosť masti, ale mäso ochutím, ( dám tam paradajku, papriku, cibuľu a cesnak) a mám potom chutnú ochutenú masť, že nezdravé, o tom veľa nerozmýšľam, keď chcem chutné jedlo. Zdravé si dám inokedy - na vyrovnanie, hihi.
zdezda
mňaaaaaaam, ja takto pečiem aj rybu, so syrom, na víne, no kratšie :-)
sjuz
krkovička je mňam, ale sáčky na pečenie neuznávam - ako môže byť pečený igelit zdravý? určite sa z neho uvoľnujú škodlivé látky...
dobryhrncekvar
sáčky na pečenie sú výborné, pečiem skoro všetko v nich v rúre, mäso ostane šťavnaté, pekne upečené a pritom chrumkavé. Len jedna poznámka, ja ich nikdy neprepichujem, pri pečení sa vytvorí krásny nafúknutý tunel a mäsko vidno. Odpadá podlievanie, tuk....Aj pstruhy pečené v pečiacej fólii sú výborné.
hviezdickaz
@dobryhrncekvar- v sacku som ju robila prvy krat,a bala som sa ho neprepichnut,az mi to nestreli :D , ale ked hovoris,ze ty ich neprepichujes,vyskusam to tak aj ja podla teba :))
eldina
už asi 2 roky mám tie sáčky kúpené,ale
nejako sa toho bojím
načim vyskúšať,skúsim ako ty...:)
jumbo
T Y TO VLASTNE DUSIS. NAKONIEC SI MUSELA DAT PREC SACOK A POTOM ZNOVA DO RURY ZAPIECT. ODPIS CI JE TO TAK CI SA NEMYLIM. LEBO TA KRKOVICKA VYZERA VYBORNE.
smith
Ja neviem . Nemám dôveru v to , že pri tak vysokých teplotách aké sú pri pečení , že by sa nič z toho igelitového sáčku neuvoľňovalo do potraviny . Radšej zakrytý pekáč a mäso podlievať ...
kurca
Krkovička pečená týmto spôsobom je skutočne skvelá, šťavnatá a zo zemiakoch ani nehovorím




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia