Zdravé rafaello zo pšena
Autor receptu: sajgy
Blíži sa čas vianoc. Čas prejedania sa maškrtiek a relaxovania pred telkou.
40 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Pšeno si prepláchneme aspoň 3x v horúcej vode, aby stratilo horkosť. Dáme variť v pomere 1 diel pšena=3 diely tekutiny (v našom prípade smotana a voda).Pridáme škoricu, vanilkový cukor, alebo 1 vanilkový struk - prekrojiť. Varíme asi 15 minút. Vypneme a necháme ho odpočívať.
- Keď je pšeno vlažné pridáme tvaroh, med, mandle (môžeme nahradiť mletými lieskovými orieškami + mandľová aroma -pár kvapiek, kôli vôni :) ) a zamiešame.
- Z vytvorenej hmoty tvarujeme guľky, obalíme v kokose a položíme do papierových košíkov.