Zdravé rafaello zo pšena

Autor receptu: sajgy

Blíži sa čas vianoc. Čas prejedania sa maškrtiek a relaxovania pred telkou.

40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pšeno si prepláchneme aspoň 3x v horúcej vode, aby stratilo horkosť. Dáme variť v pomere 1 diel pšena=3 diely tekutiny (v našom prípade smotana a voda).Pridáme škoricu, vanilkový cukor, alebo 1 vanilkový struk - prekrojiť. Varíme asi 15 minút. Vypneme a necháme ho odpočívať.
  2. Keď je pšeno vlažné pridáme tvaroh, med, mandle (môžeme nahradiť mletými lieskovými orieškami + mandľová aroma -pár kvapiek, kôli vôni :) ) a zamiešame.
  3. Z vytvorenej hmoty tvarujeme guľky, obalíme v kokose a položíme do papierových košíkov.