Zázvorový pangasius s ryžovými rezancami
Autor receptu: strigus
Rýchlovka na večeru
2 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Pripravíme si pác na rybku - prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor, olivový olej a limetová šťava, zmiešame.
- Filety umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky šikmo - aby boli tenučké. ukladáme na tanier - každú vrstvu potrieme pripravenou marinádou.
- Odležanú (asi 30 min.) rybku dáme do woku dusiť.
- Keď je ryba skoro udusená, pridáme petržlenovú vňať a necháme dodusiť.
- Spravíme prílohu: ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, necháme zo 4 minúty pod pokrievkou, scedíme. Pór restujeme na štipke masti, pridáme scedené rezance, chvíľu opražíme a zalejeme omáčkou (vymiešaný kečup, sójovka a solamyl), premiešame, o minútku odstavíme, podávame.
|