Zázvorový pangasius s ryžovými rezancami

Autor receptu: strigus

Rýchlovka na večeru

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si pác na rybku - prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor, olivový olej a limetová šťava, zmiešame.
  2. Filety umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky šikmo - aby boli tenučké. ukladáme na tanier - každú vrstvu potrieme pripravenou marinádou.
  3. Odležanú (asi 30 min.) rybku dáme do woku dusiť.
  4. Keď je ryba skoro udusená, pridáme petržlenovú vňať a necháme dodusiť.
  5. Spravíme prílohu: ryžové rezance zalejeme vriacou vodou, necháme zo 4 minúty pod pokrievkou, scedíme. Pór restujeme na štipke masti, pridáme scedené rezance, chvíľu opražíme a zalejeme omáčkou (vymiešaný kečup, sójovka a solamyl), premiešame, o minútku odstavíme, podávame.