Foto: chatarka
Toto cesto je naozaj jednoduché a veľmi chutné.Vaša nedeľa bude sladká a voňavá.
10-30
porcií
porcií
80 minút
príprava
príprava
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Do dôkladne preosiatej múky pridáme žltky, zmäknutý tuk ,soľ, postupne mlieko a napokon ocot.Rukami vymiesime polotuhé cesto a odložíme ho asi na hodinu do chladu.
- 2
Cesto rozdelíme na tri časti a na pomúčenej doske ich postupne rozvaľkáme (na hrúbku asi 2 mm ). Každý natrieme ľubovolnou plnkou ja som použila (makovo-višňovú a tvarohovo-hrozjenkovú).
- 3
Po upečení potrite maslom alebo vodou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu