Zaváraný mramorový zákusok

Autor receptu: cesminaz

Ano,čítate správne "zaváraný" a doslovne to tak aj myslím.Tento fakt GENIALNY nápad som bola našla na nemeckej chefkoch stránke,vyskúšala ho a teraz vám ho s radosťou podávam daľej.Je to ideálne pre deti na internát,alebo blízkemu nabalit na dlhšiu cestu,alebo starším ludom,ale aj pre "nás"lebo priznajme sa,nie stále máme náladu vypekať...takže...

15-20 minút
príprava
35-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. V prvom rade si pripravíme flaše.Odporúčam rovné flaše,aby sa ten koláčik vedel potom ľahko vyšmyknúť.Táto dávka je na 4 pol litrové flaše,ale kedže ja som mala rovné len 7dcl flaše,tak som dala do nich.Takže si ich vymažeme maslom a vysypeme strúhankou.
  2. Teraz si dáme do misky cukor a maslo,vymiešame do penista.Ked to máme,tak po jednom striedavo pridávame raz vajce,raz múku zmiešanú s PDP,a nakoniec ešte tie 3PL mlieka.Cesto si rozdelíme na polovicu do dvoch misiek.Do jednej pridáme kakao zmiešané s mliekom a do druhého vlastne nič,ale ja som si dala strúhanú pomarančovú kôru a šťavu z jedného pomaranča,má to perfektnú chuť ;-) ale každý si dá do bieleho čo chce,je to na vás...
  3. Cesto dobre premiešame a lyžicou dávame do pripravených fliaš,raz jedno raz druhé,tak striedavo,až kým sa nám cesto neminie.Flaša do ktorej plníte má byť asi do poli,lebo to cesto ešte nakysne a aby sa tá flaša dala potom lahko zatvorit.
  4. Naplnené flaše poukladáme na pekáč a dáme piecť do rúry,ktorú sme si vopred rozohriali na 170C,na 35-40minut.Musíme skontrolovať ihlou.
  5. Po upečení vybereme z rúry a rýchlo ešte na horúce flaše zakrútime vrchnáky.Nakoniec dáme do suchého dunstu,čiže na niake miesto a zakrijeme dekou do druhého dňa.
  6. Takto zavarený mramorový zákusok nám vydrží až 5-6mesiacov vo flaši ako čerstvý... Nech vám recept dobre slúži a dobru chut ;-))
  7. ...tu vkladám jednu fotku,na ktorej je jedna z mnohých možných fliaš na zaváranie koláča....
  8. ....alebo dalšia možná variácia...z týchto fliaš sa vám koláčik určite bez problémov vyšmykne ;-DD