Zaváraná cvikla, jednoducho (fotorecept)
Autor receptu: jochanan
Je čas zavárania cvikly,tak som sa zabezpečil na zimnú sezónu. Vynikajúca,ba priam
neodmysliteľná príloha k francúzkym zemiakom v našej rodine. Samozrejme k tým, čo
robím ja :)
120 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Cviklu umyjem,dám do hrnca a varím 40min.
- Vodu zlejem a nechám zakrytú vychladnúť. Ošúpem a z Deka si pripravím nálev podľa návodu, bez cukru.
- D pripravených sedemdecových umytých pohárov ponalievam precedený nálev do výšky 5cm od stola, podľa obrázku.
- Na strúhadle nastrúham cviklu na jemno a poháre doplním.
- Niekoľko pohárov si robím aj tak,že cviklu pretláčam cez mriežku na zemiaky na šalát. Sú z toho hranolčeky. Vtedy len tie hranolky naszpem do pohárov,neutláčam,a zalejem nálevom po vrch.
- Poutierané vrchy pohárov pozatváram a dám sterilizovať na 5 minút.
- Po vybratí je dobre nechať vychladnúť hore dnom. A môže začať zima :)