Zaváraná cvikla, jednoducho (fotorecept)

Autor receptu: jochanan

Je čas zavárania cvikly,tak som sa zabezpečil na zimnú sezónu. Vynikajúca,ba priam neodmysliteľná príloha k francúzkym zemiakom v našej rodine. Samozrejme k tým, čo robím ja :)

120 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cviklu umyjem,dám do hrnca a varím 40min.
  2. Vodu zlejem a nechám zakrytú vychladnúť. Ošúpem a z Deka si pripravím nálev podľa návodu, bez cukru.
  3. D pripravených sedemdecových umytých pohárov ponalievam precedený nálev do výšky 5cm od stola, podľa obrázku.
  4. Na strúhadle nastrúham cviklu na jemno a poháre doplním.
  5. Niekoľko pohárov si robím aj tak,že cviklu pretláčam cez mriežku na zemiaky na šalát. Sú z toho hranolčeky. Vtedy len tie hranolky naszpem do pohárov,neutláčam,a zalejem nálevom po vrch.
  6. Poutierané vrchy pohárov pozatváram a dám sterilizovať na 5 minút.
  7. Po vybratí je dobre nechať vychladnúť hore dnom. A môže začať zima :)