Zasnežené hviezdy (fotorecept)

Autor receptu: sweetlaab

Tieto jednoduché hviezdy sú alternatívou k nemeckému vianočnému pečivu (Zimtsterne), ktoré je aj v magazíne Woman & Home. Sú zmesou mandlí, pomaranča so škoricovou príchuťou. Viac na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2016/01/snow-stars-zasnezene-hviezdy- etoiles.html

20
porcií
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vyšľahajte vaječné bielky s citrónovou šťavou až do tuhej peny, postupne pridajte cukor a potom šľahajte sneh na horúcom vodnom kúpeli, aby spevnel. Jednu tretinu snehu odložte do inej nádoby.
  2. Zmiešajte pomarančovú kôru, škoricu a mleté mandle so zvyšným snehom na tuhé cesto. Zakryte fóliou a uložte do chladu (alebo dajte do mrazničky na niekoľko minút), pokiaľ spevnie cesto.
  3. Vyvaľkajte cesto na 1 cm hrubú vrstvu na doske posypanej s pomletými mandľami. Ak vyvaľkanie nie je možné, spravte vrstvu stlačením cesta prstami. Pomocou hviezdovej formičky vyrežte hviezdy, v prípade potreby znovu vyvaľkajte novú vrstvu.
  4. Pomocou cukrárskeho vrecka naneste sneh na povrch každej hviezdy, ak potrebné použite malý nôž na uhladenie snehu.
  5. Pomocou noža, pozorne preneste hviezdy na pomastený plech, ktorý potom dajte do predhriatej rúry na 180 °C a pečte hviezdy asi 10 minút pokiaľ spodná vrstva zhnedne, ale sneh by mal zostať biely.