ZASLALI SME VAM EMAILRaňajkové ovsené lievance s jabĺčkami
SVOJ RECEPT MOZETE TERAZ UPRAVOVAT. Jednoduché a zdravé. Prípravu lievancov hravo zvládne každý. Aj napriek tomu, že nie som milovníčka ovsených vločiek, v tejto Zobraziť celý popisSVOJ RECEPT MOZETE TERAZ UPRAVOVAT. Jednoduché a zdravé. Prípravu lievancov hravo zvládne každý. Aj napriek tomu, že nie som milovníčka ovsených vločiek, v tejto podobe mi vôbec neprekážajú, ba naopak. Ak chcete do dňa vykročiť správnou nohou plní energie, urobte si tieto ovsené lievance a začnite deň s úsmevom :)
porcií
Postup
-
1
Ovsené vločky zalejeme mliekom, počkáme 5 minút, aby trochu napučali.
- 2
Do hmoty pridáme jedno vajíčko, škoricu, med podľa chuti (ja pridávam 2 PL) a rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme hmotu trochu zjemnili. Ja po rozmixovaní ešte pridám menšiu hrsť ovsených vločiek, ktoré neboli namočené v mlieku.
- 3
Na panvici si roztopíme maslo a môžeme pripravovať lievance.
- 4
Jabĺčka si ošúpeme, nakrájame na malé kocky. Medzitým si do menšieho hrnca dáme roztopiť kúsok masla. Jabĺčka dáme do hrnca, pridáme trochu medu, opäť podľa chuti, mletú škoricu a necháme ich dusiť v prikrytom hrnci, pokiaľ nezmäknú.
- 5
Lievance na tanieri prelejeme jabĺčkami a môžeme raňajkovať. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu