Zapekaný karfiol s bryndzou a syrom
Autor receptu: patroveckypitrs
Takýto karfiol je u nás veľmi v obľube.
8 porcií |
25 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé si vo vriacej slanej vode na päť minút uvarím karfiol to stačí nechám vychladnúť. Zatiaľ si plech vytriem maslom a na to posypem strúhanku tenkú vrstvu. Karfiol oberiem na malé ružičky a poukladám na plech. Na karfiol rozmrvím bryndzu po celom plechu. Ďalej na bryndzu navrstvím strúhaný syr na jemno. Vajcia z mliekom vyšľahám a zalejem po celom celom plechu. Všetko osolím jemno, syr je slaný. Na vrch posypem na jemno strúhanku. A na strúhanku podávam tenké plátky zvyšného masla.
- Plech dám do rúry na 180°C na 30 - 35, alebo aby to bolo pekné zapečené do hneda. Potom plech vytiahneme necháme trochu vychladnúť a môžeme krájať. Je to vynikajúca pochúťka a stou bryndzou to ma ohromnú chuť. Jedávame to s kyslou uhorkou a bez zemiakov. Želám aj vám dobrú chuť.