Zapekaný baklažán
Autor receptu: daniella9
Tak som hľadala nejaký recept na zapečený baklažán a nejako to vyšlo tak, že som nakoniec nehľadala a riadila som sa len intuíciou:-)
Použila som mozarellu guľôčku a bylinky som zmiešala, ešte mi z nich aj zostalo.
4 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Baklažán rozkrojíme na polovicu a vydlabeme dužinu. Dužinu, ktorú nakrájame na kocky, a polovičky baklažánu nasolíme a necháme cca 20 minút stáť. Potom ich prepláchneme vodou a dužinu jemne vyžmýkame.
- Kuracie prsíčko nakrájame na malé kocky, dáme do misky, osolíme, okoreníme a pridáme zmes bazalky, oregana a saturejky. Baklažánové lodičky naplníme mäskom a na vrch naukladáme paradajky, ktoré si nakrájame na hrubšie kolieska a potom na polovičku. Posypeme opäť bylinkovou zmesou.
- Dáme zapiecť na 20 minút do predhriatej trúby na 180 stupňov.
Medzitým si nakrájame cibuľku a zvyšné paradajky. Cibuľku orestujeme do sklovata a pridáme paradajku, chvíľku dusíme. Osolíme, okoreníme a pridáme opäť bylinky. Nakoniec primiešame ešte dužinu z baklažánu a chvíľku dusíme.
- Po 20 minútach baklažán vyberieme a naukladáme naň nakrájanú mozarellu, opäť posypeme bylinkami a dáme ešte na pár minút do trúby, cca 5 minút.
- Baklažány prekrojíme na polovicu a servírujeme s omáčkou, hranolkami (opekanými zemiakmi) alebo čo vám najviac vyhovuje.
HoTovo,
dobrú chuť:-)