Zapekané zemiaky s kalerábom

Autor receptu: oco

Zdravé chutné,diétne

4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. V osolenej vode uvarené a ošúpane zemiaky nakrájame na plátky.Šampiňóny nakrájame a udusíme v troche vody s pridaním drvenej rasce.Posekanú petržlenovú vňať,pridáme k šampiňónom a premiešame.Očistené kaleráby nakrájame na plátky a v osolenej vode varíme 10 minut.Vody dáme toľko aby boli kaleráby zakryté.
  2. Na dno zapekacej misy dáme huby na ne rovnomerne zemiaky a nakoniec kaleráb.Vyvar z kalerábov dochutíme,mletým čiernym korením,strúhaným muškátovým orieškom prípadne dosolíme a nalejeme na zeleninu..Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom zmiešaným so strúhankou a polejene opraženou slaninkou a zapečieme.
  3. K tomu šalát podľa vlastnej chuti najlepšie nejaký zelený.