Zapekané zemiaky s kalerábom
Autor receptu: oco
Zdravé chutné,diétne
4 porcie |
45 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup- V osolenej vode uvarené a ošúpane zemiaky nakrájame na plátky.Šampiňóny nakrájame a udusíme v troche vody s pridaním drvenej rasce.Posekanú petržlenovú vňať,pridáme k šampiňónom a premiešame.Očistené kaleráby nakrájame na plátky a v osolenej vode varíme 10 minut.Vody dáme toľko aby boli kaleráby zakryté.
- Na dno zapekacej misy dáme huby na ne rovnomerne zemiaky a nakoniec kaleráb.Vyvar z kalerábov dochutíme,mletým čiernym korením,strúhaným muškátovým orieškom prípadne dosolíme a nalejeme na zeleninu..Nakoniec posypeme nastrúhaným syrom zmiešaným so strúhankou a polejene opraženou slaninkou a zapečieme.
- K tomu šalát podľa vlastnej chuti najlepšie nejaký zelený.
|