Foto: danver
Tento recept je na spôsob francúzskych zemiakov, len namiesto klobásy som použil na tenko nakrájané bravčové karé. A zemiaky sa krájajú v na krájači Zobraziť celý popisTento recept je na spôsob francúzskych zemiakov, len namiesto klobásy som použil na tenko nakrájané bravčové karé. A zemiaky sa krájajú v na krájači na uhorky.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na vymastený plech poukladáme vrstvu surových zemiakov, nakrájaných na veľmi tenké plátky, ktoré polejeme zmesou rozšľahaných vajec, smotany, soli a korenia.
-
2
Na zemiaky poukladáme na tenko nakrájané plátky bravčového karé. Osolíme, okoreníme.
-
3
Na mäso poukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov. Opäť zalejeme smotanou s vajíčkami. Na vrch poukladáme plátky syra a oravskej slaniny.
-
4
Pečieme zakryté asi 30 minút. Po pol hodine vyberieme a odokryjeme. Zapekáme ešte 15 minút aby bola slanina chrumkavá.
Diskusia k receptu