Zapekané zemiaky s bravčovým karé (fotorecept)
Autor receptu: danver
Tento recept je na spôsob francúzskych zemiakov, len namiesto klobásy som použil na tenko nakrájané bravčové karé. A zemiaky sa krájajú v na krájači na uhorky.
8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Na vymastený plech poukladáme vrstvu surových zemiakov, nakrájaných na veľmi tenké plátky, ktoré polejeme zmesou rozšľahaných vajec, smotany, soli a korenia.
- Na zemiaky poukladáme na tenko nakrájané plátky bravčového karé. Osolíme, okoreníme.
- Na mäso poukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov. Opäť zalejeme smotanou s vajíčkami. Na vrch poukladáme plátky syra a oravskej slaniny.
- Pečieme zakryté asi 30 minút. Po pol hodine vyberieme a odokryjeme. Zapekáme ešte 15 minút aby bola slanina chrumkavá.