Zapekané zemiaky s bravčovým karé (fotorecept)

Autor receptu: danver

Tento recept je na spôsob francúzskych zemiakov, len namiesto klobásy som použil na tenko nakrájané bravčové karé. A zemiaky sa krájajú v na krájači na uhorky.

8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Na vymastený plech poukladáme vrstvu surových zemiakov, nakrájaných na veľmi tenké plátky, ktoré polejeme zmesou rozšľahaných vajec, smotany, soli a korenia.
  2. Na zemiaky poukladáme na tenko nakrájané plátky bravčového karé. Osolíme, okoreníme.
  3. Na mäso poukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov. Opäť zalejeme smotanou s vajíčkami. Na vrch poukladáme plátky syra a oravskej slaniny.
  4. Pečieme zakryté asi 30 minút. Po pol hodine vyberieme a odokryjeme. Zapekáme ešte 15 minút aby bola slanina chrumkavá.