Zapekané cestoviny v tortovej forme (fotorecept)
Autor receptu: zuzananoskova
Tento pokrm som robila najmä kvôli efektu, priznávam ;-) Videla som nápad niekde na nete, povedala dcére a včera sme si pripravili večeru. Omáčku si môžete pripraviť podľa svojej chuti prípadne toho, aké zásoby máte doma :-)
Postup
- Cibuľku som nakrájala nadrobno, papriku tiež, cuketu postrúhala. Drvinu som uvarila podľa návodu, zliala, "vyžmýkala". V mrazničke som mala ešte bylinkové kocky s olivovým olejom, tak som ich použila.
Na rozohriatú panvicu dáme olej s bylinkami, neskôr pridáme cibuľku, orestujeme, papriku, orestujeme...
- ...cuketu, premiešame,...
- ...pridáme drvinu, pretlak, premiešame, necháme prehriať, odstavíme.
V hrnci uvaríme vo vriacej vode penne, ešte menej ako al dente ;-) Scedíme a schladíme studenou vodou.
- Ja som mala v mrazničke posledný plát domáceho lasagne, tak som ho vybrala a vyvaľkala na spodok tortovej formy.
- Na cesto som nabrala zmes asi do 2-och cm a zapichávala penne. Keď som celú plochu vyplnila cestovinami, zaliala som omáčkou ako sa len dalo. Na kúsok som dala na vrch syrové kocky.
Z penne trocha ostalo, aj z omáčky, sme s dcérou zjedli ako predjedlo, kým sa večera zapekala v rúre ;-)
- Tortovú formu naplnenú som dala na plech a do vyhriatej rúry, piekla som na 175°C 25 minút.
Po vybratí z rúry som nechala vo forme cestoviny vychladnúť polhodinku. Potom som formu preložila do sklenenej koláčovej misy, keby náhodou po odopnutí obruče sa dielo rozpadlo.
- Najprv som nožíkom dookola vnútro tortovej formy "obrezala", aby sa nenalepilo. Obruč som opatrne odopla a ani nedýchala :-D :-D a že som mala teda veľkú radosť, pretože všetko držalo pokope.
- Dobrú chuť, my sme si pochutili veeeeeľmi :-)
- TIP: Ak použijete bezlepkové cestoviny, pochutnajú si aj celiatici ;-) ale to Vy už viete :-)
Ps: večer doplním aj fotopostup.