Zapekané cestoviny s tuniakom (minifotorecept)

habakukurica - fotkahabakukurica, 25. júna 2013

Tuniak, paradajke, smotana, penne, mozarella

6-8
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 bal.
1 bal.
1 bal.
1 čl




Postup

  1. 1

    Na prípravu jedla budeme potrebovať: penne 500 g, smotanu na šlahanie, paradajky v konzerve (krájané najlepšie), trošku kečupu (cca 1 lyžicu na jemné osladenie omáčky), konzervu tuniaka (radšej väčšiu:), 2-3 ančovičky (môže nemusí, 1 lyžicu pesta siciliana (dá sa kúpiť v Kauflande a je grandiózne), soľ, korenie, bylinkovú soľ, oregano a bazalku

    Zapekané cestoviny s tuniakom (minifotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Najprv si dáme uvariť penne cestoviny. Medzitým si pripravíme omáčku: na panvicu hodíme 2-3 ančovičky a popražíme ich až kým sa nerozpadnú (táto položka je voliteľná, my ančovičky zbožňujeme a najradšej by som ich dávala všade:), pridáme konzervu s kúskami tuniaka (ak je v oleji tak s ním rozumne - časť zlejeme, nie je potrebné to premastiť). Chvíľku popražíme a pridáme konzervu paradajok spolu s lyžicou kečupu a pesta. Pridáme soľ, korenie, bylinky a na prudkom ohni varíme asi 10 minút až kým nebuble ako šialená. Následne pridáme šlahačkovú smotanu a necháme prevrieť. Výsledná omáčka by mala obsahovať ešte malé viditeľné kusy paradajok a tuniaka a nemala by byť príliš hustá.

    Zapekané cestoviny s tuniakom (minifotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do nevymastenej zapekacej misy dáme na spodok polovicu aldente penne cestovín, na ne vylejeme pripravenú omáčku, vyrovnáme ju a dozrieme aby celá plocha bola poriadne pokrytá (ak sa vám to bude zdať príliš riedke alebo príliš veľa - nenechajte sa oklamať:), následne to prykryjeme druhou polkou penne. Posypeme syrom - mozarellou alebo iným - nám chutí na vrch leerdammer alebo švajčiarsky syr, ktoré sú nasladlé a polejeme kvapkou smotany, ktorá ostala na spodku krabičky :)

    Zapekané cestoviny s tuniakom (minifotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do rúry, ktorú si dáme predhriať v čase keď začíname vrstviť v zapekacej mise (250°C) a pečieme kým syr nie je dochrumkava. Po vybratí z rúry necháme aspoň 10 minút postáť a môžeme porcovať :)

    Zapekané cestoviny s tuniakom (minifotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

anina6
no možno budú dnes na obed tvoje cestoviny, páčia sa mi. už sú uložené.kk.
valeri
s ančovičkami som ešte nič nerobila, nemám s tým vôbec žiadne skúsenosti, ale recept sa mi páči
valeri
ale ani v Tvojom rozpise surovín nie sú :-)
habakukurica
@valeri nie sú nie sú :) oni vôbec nie sú v recepte potrebné ale ja mám veľmi rada ich slanosť a výraznú chuť takže som ich tam šmrcla len tak pre potešenie seba :D
klarajka
Výborné, do omáčky som pridala ešte posekaného olivy. Vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia