Zapekaná šošovica

Autor receptu: brigita

Keď mám chuť na slanú dobrotu tak si urobím tento slaný koláč.

8
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Postup

  1. Šošovicu namočíme do studenej vody . Uvaríme takmer do mäka v troche vody, až sa voda odparí.Na oleji popražíme cibuľu na krájanú na pásiky a zamiešame do šošovice. Múku preosejeme pridáme maslo , soľ a smotanu a vypracujeme hladké cesto.Vyložíme ním okrúhly plech/ vymastený/.
  2. Cesto si dáme na 10 minút predpiecť posypeme polovicou nastrúhaného syra šošovicu a druhú polovicu syra, nasekané orechy a zalejeme mliekom z rozšľahaným vajcom, dochutíme bylinkami a dáme zapiecť do zlata. Podávame zo šalátmi ktoré nám chutia.