Zapečený karfiol
Autor receptu: matus113
Rýchle, jednoduché a chutné jedlo pre každého. Dobrú chuť.
4-5 porcie |
80 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode ho predvaríme. Ošúpeme si nové zemiaky a umyjeme. Karfiol varíme pokiaľ nie je mäkký.
- Do zapekacej misy si nakrájame na kolieska zemiaky, okoreníme, osolíme a pridáme rascu. Pridáme karfiol, okoreníme, osolíme. Pridáme šunku nakrájanú na kúsky. Pridáme 15 dg nastrúhaného syru. 200 gramov smotany na šľahanie zmiešame s jedným vajíčkom a pridáme trocha mlieka. Opäť osolíme a okoreníme. Polovicu smotany nalejeme na pripravené jedlo. Potom nakrájame zvyšok zemiakov navrch, vrchnú vrstvu posolíme pridáme rascu, soľ, syr.
- Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 až 200 stupňov. Pečieme hodinu.