Zapečený karfiol

Autor receptu: matus113

Rýchle, jednoduché a chutné jedlo pre každého. Dobrú chuť.

4-5
porcie
80 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karfiol rozoberieme na ružičky a v osolenej vode ho predvaríme. Ošúpeme si nové zemiaky a umyjeme. Karfiol varíme pokiaľ nie je mäkký.
  2. Do zapekacej misy si nakrájame na kolieska zemiaky, okoreníme, osolíme a pridáme rascu. Pridáme karfiol, okoreníme, osolíme. Pridáme šunku nakrájanú na kúsky. Pridáme 15 dg nastrúhaného syru. 200 gramov smotany na šľahanie zmiešame s jedným vajíčkom a pridáme trocha mlieka. Opäť osolíme a okoreníme. Polovicu smotany nalejeme na pripravené jedlo. Potom nakrájame zvyšok zemiakov navrch, vrchnú vrstvu posolíme pridáme rascu, soľ, syr.
  3. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry na 180 až 200 stupňov. Pečieme hodinu.