Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi fotorecept

alex100 - fotkaalex100, 23. septembra 2010
Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi (fotorecept)
Foto: alex100

Vlastný recept, na bežný deň v týždni. Veľmi chutný a ľahký

8
porcií
70 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
1 kg
0,60 kg
1 ks stredná
1 strúčik
2 ks
100 ml
50 g
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso spolu s cibuľkou a cesnakom zomelieme, potom pridáme mletú červenú papriku a čierne mleté korenie a soľ podľa chuti, všetko riadne premiešame a na kvapke oleja opečieme na panvici.

    Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu pokrájame na kolieska, syr / tekovská údená tehla, alebo iný na hrubo postrúhame/, šampiňóny pokrájame na plátky. Dno pekáča pomastíme výpekom z mäsa, potom vyložíme kolieskami cukety. Cuketu posypeme mäsom , na to dáme vrstvu šampiňónov a zbytok mäsa. Na mäso znova šampiňóny a na tieto poslednú vrstvu cukety. Jemne posypeme provensálskym korením a navrch dáme rovnomerne strúhaný syr.

    Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia spolu so štipkou soli smotanou na varenie a múkou rozšľaháme a zmes vylejeme rovnomerne na syr. prikryjeme a dáme piecť. Podávame so zemiakovou kašou.

    Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi vhodný recept, lebo cuketky nestíhame jesť. zarodili. Ukladám do KK.
Dobrý recept, ako musaka, vyskúšam, ale bez múky, myslím, že vajíčka zahustia dosť...v surovinách si neuviedol syr...
no,kto by to bol povedal,že sa z teba vykluje taký kuchár

Ďalšie recepty: