Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi fotorecept

alex100 - fotkaalex100, 23. septembra 2010
Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi (fotorecept)
Foto: alex100

Vlastný recept, na bežný deň v týždni. Veľmi chutný a ľahký

8
porcií
70 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Suroviny

4 ks
1 kg
0,60 kg
1 ks stredná
1 strúčik
2 ks
100 ml
50 g
1 KL
1 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso spolu s cibuľkou a cesnakom zomelieme, potom pridáme mletú červenú papriku a čierne mleté korenie a soľ podľa chuti, všetko riadne premiešame a na kvapke oleja opečieme na panvici.

    Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu pokrájame na kolieska, syr / tekovská údená tehla, alebo iný na hrubo postrúhame/, šampiňóny pokrájame na plátky. Dno pekáča pomastíme výpekom z mäsa, potom vyložíme kolieskami cukety. Cuketu posypeme mäsom , na to dáme vrstvu šampiňónov a zbytok mäsa. Na mäso znova šampiňóny a na tieto poslednú vrstvu cukety. Jemne posypeme provensálskym korením a navrch dáme rovnomerne strúhaný syr.

    Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vajcia spolu so štipkou soli smotanou na varenie a múkou rozšľaháme a zmes vylejeme rovnomerne na syr. prikryjeme a dáme piecť. Podávame so zemiakovou kašou.

    Zapečená cuketa s mletým bravčovým mäsom a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: