Nepečené cukrovinky

Žalude z maslových sušienok

Autor receptu: frommykitchendotcom

Suroviny

Postup

  1. Maslo roztopíme, pridáme cukor, pomleté sušienky a orechy a džús. Spracujeme rukami do kompaktnej hmoty, ktorú dáme do chladničky na 15-20 minút.
  2. Z hmoty následne formujeme "žalude" a do stredu každého zapichneme kúsok tyčinky. Ukladáme ich na tácku a vložíme na pár minút do mrazničky. Takto potom čokoláda na nich rýchlejšie stuhne.
  3. Čokoládu roztopíme nad parou, pridáme olej, aby sa pekne leskla a žalude v nej namáčame. Ukladáme na mriežku a necháme v chladničke stuhnúť.
  4. Keď už čokoláda stuhla, vrchnú časť ešte štetcom pretrieme tenkou vrstvou čokolády a posypeme kúskami nasekaných lieskovcov.