Foto: elysa
Možno inšpirácia k Valentínovi,pre tých,ktorí majú radi čokoládu a šľahačku...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
120 g |
|
120 g |
|
0,5 balíčka |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
Čokoládová plnka: | |
100 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
150 g |
|
Šľahačková plnka: | |
450 - 500 ml |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh,pridáme práškový cukor.Do tuhého snehu zašľaháme žĺtka.
-
2
Do vyšľahanej hmoty zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom.Cesto vylejeme do tortovej formy s papierom na pečenie a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov.Upečené cesto necháme vychladnúť,odstránime papier na pečenie a mali by sme ho vrátiť do formy.Ale ja som trošku predbehla čas.Na tanier som dala tortový ozdobný papier,boky formy som obalila alobalom.Cesto sa mi zdalo vysoké,tak som ho prerezala na polovicu,jednu som dala na tanier,okolo som upevnila boky formy.
-
3
Šľahačkové smotany vyšľaháme zo stužovačmi.Polovicu šľahačky natrieme na spodný plát cesta,priložíme druhé cesto,jemne ho pritlačíme.Na tento plát naukladáme banány nakrájané na kolieska,ja som ich prstami potrela citrónovou šťavou,aby neočerneli.Na banány natrieme zvyšnú šľahačku.
-
4
Čokoládu polámeme a roztopíme vo vodnom kúpeli.Žľtka vyšľaháme s vanilkovým cukrom.
-
5
Postupne k žĺtkam prišľaháme maslo.
-
6
Keď sú žĺtka z maslom vyšľahané do krému,postupne primiešame roztopenú a vychladnutú čokoládu.
-
7
Čokoládu dobre zašľaháme do maslového krému a z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
-
8
Sneh opatrne vmiešame do čokoládového krému.
-
9
Čokoládový krém natrieme na tortu,podľa možností ozdobíme-moje zručnosti sú obmedzené...Tortu odložíme aspoň na tri hodiny do chladu.
-
10
Po troch hodinách tortu zbavíme obruče a podávame.
Diskusia k receptu