Zalievané rožky s makom (fotorecept)
	        Autor receptu: tassiedevil
	         
	        
	        To bol jeden s pokusov na Dubčekove rožky, ale neudali sa ako som predpokladal, tak som z nich použil na tento jednoduchý, rýchly a chutný dezert...Najvhodnejšie sú rožky už trochu obschnuté.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Rožky si nakrájame na tenšie kolieska. Ja som použil tieto ale iba necelé dva...
 - Pripravené suroviny
 - Mlieko zohrejeme, žľltky vymiešame s cukrom do penista a pridáme k horúcemu mlieku, do ktorého sme pridali vanilkový cukor/môže sa použiť aj pravá vanilka/,dobre zohrejeme, nevaríme. Mak zamiešame s práškovým cukrom.
 - Zapekaciu  misu dobre vytrieme maslom, na spodok naukladáme kolieska rožkov, dobre namočíme mliekom, posypeme makom a takto pokračujeme vrstva po vrstve, pokiaľ sa nám suroviny neminú. Neobávajte sa, ked vám to bude všetko plávať v mlieku, počas pečenia to rožky všetko vpijú...
 - naplnenú misu vložíme do vopred predhriatej rúry na 170-180 stupňov C a zapekáme 25 minút.
 - Mal som v úmysle do toho zamiešať aj černice, ale som zabudol:) tak som ich len priložil.... Dobrú chuť.