Zákusok 7x1 fotorecept

marianne - fotkamarianne, 16. novembra 2012
Zákusok 7x1 (fotorecept)
Foto: marianne

Pečiem ho roky rokúce. Mám ho rada aj pre jeho maslovo-varený krém, ktorý je vynikajúci.Poctivý krém,neredne,drží ako remeň. Napokon skúste vyskúšať, možno bude aj Váš obľúbený. Našla som ho pred rokmi pod týmto názvom, prečo sa tak volá?.. neviem.Fotila som narýchlo z toho,čo ostalo,celé mi to rozmrvili:-)nabudúce dám lepšiu fotku. Je to velmi jednoduchý a výborný zákusok, možno sa zíde.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
1/4 l
2 ks celé
60 g
1 ČL kopcovitá
1 ks
1 ks
trošku
KRÉM:
1 L
2 ks
6 PL
300 g
150 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukor, vanilkový cukor, vajíčka a maslo vymiešame do peny. Do preosiatej múky dáme prášok do pečiva, kakao, soľ, trošku citrón. kôry a striedavo s mliekom pridávame do vymiešanej masy. Upečieme. Ja som ho po upečení ešte potrela domácim marhuľovým džémom, ale v recepte sa to neuvádza.

    Zákusok 7x1 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    1 l mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 6 PL polohrubej múky za stáleho miešania uvaríme v piskáči na kašu a necháme vychladnúť.

    Zákusok 7x1 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osobitne vymiešame 300g masla + 150g práškového cukru a zmiešame s vychladnutou kašou.

    Zákusok 7x1 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Krém natrieme na cesto a posypeme postrúhanou čokoládou. Dobré ho je nechať celý na chvíľu vychladnúť v chladničke alebo chladnom mieste. Krájame na kocky.Koláčik sa môže smelo zmraziť,aj krém.

    Zákusok 7x1 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ku káve...

    Zákusok 7x1 (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

35 komentárov k receptu
@Marianne , mne sa Tvoj zákusok páči a aj si ho pekne predviedla. No mám k Tebe prosbu, akú značku má Tvoj šlahač, ktorý máš na obrázku, už dlhšie uvažujem nad kúpou. Ďakujem.
Vyzera uzasne :-) jednoduchy,chutny a rychly :-) ja si ho ulozim s poznamkou ..... prvy kolac ktory vyskusam urobit s KitchenAid kedze tam vidim taky provokativny obrazok :-)
@marianne , to že ti ho rozchytali, je značka kvality, keby nechutil tak by sa tam povaľoval :-)) Tiež robím radšej krém z múky než zo zlatého klasu, akurát že dávam cukor už do mlieka, tam sa dokonale rozpustí a môže sa použiť aj kryštálový cukor príp. hnedý. Ten práškový sa niekedy v masle ťažko rozpúšťa a nemám rada keď ho v plnke cítim...
@dajanca v tej kasi je len vanilkovy a v kreme len 150g praskoveho,v slahaci ho rozmetas perfektne,nie je ho citit,vobec nieje presladeny.Zalezi asi aj od kvality cukru.Zo zlateho klasu robim minimalne,pouzivam ho na zelatinove zakusky.Ja a zelatina sme na vojnovej nohe nemam na nu nervy:-))..
@marianne , pripomína to , nanukové kocky, malý rozdiel v ceste , cesto je s orechami a potretý lekvárom , na vrchu čokoládová poleva , určite si mi ho pripomenula , bol náš obľúbený koláčik:-)
dakujem za komentariky:-) @bambitka ja tymto kremom plnim aj torty: bud prihodim lyzicu kakaa,alebo mlete orechy,mak...Ten krem je variabilny..@jerica ano, poznam pod menom nanukovy rez,tiez vyborny,robievam aj ten,len musim pohladat recept,niekde som ho zasila...
je jednoduchý, určite aj výborný, zajtra vyskúšam, chlapi nebudú doma, tak bude kľud. inak, aj ja dávam cukor do mlieka, nech sa dobre rozpustí, a maslo vmiešam až potom do chladného, dik, ukldam
Prosíííííííím si jeden kúsok. Ja ešte stále nemám hotovú kuchyňu. Je síce vymaľovaná , včera sme položili parkety , nové spotrebiče sú už doma. No dala som si robiť kuchynskú linku a tá ešte nie je hotová. Takže to , že sa idem pozrieť na nové recepty je pre mňa ako mučenie.
@Marianne , minule som sa Ťa pýtala na Tvoj kuchynský robot, tak som ho kúpila :-) , veľmi pomáha, nebolia ruky pri spracovávaní cesta. Môj poznatok: mala som kúpu urobiť už veľmi dávno a vďaka Tvojmu obrázku ma to nakoplo.
@turistka mam velku radost aj za teba.Verim,ze Ti bude takym skvelym pomocnikom,tak ako mne.Je to najlepsi robot,aky som doteraz mala a zatial nepoznam nikoho,kto by sa nan stazoval.Postupne si mozes dokupovat aj nadstavce,podla toho ako uznas za vhodne.(mlyncek na maso,struhace,plnic na klobasky,alebo strojcek na cestoviny...mam ho tu myslim aj odfoteny v argentinskej pochutke..skus aj stranku www.bbq.sk tam su pridavne zariadenia...este raz, vela radosti z neho,Ti prajem:-) ...

Pridaj komentár k receptu: