Zákusok 7x1 (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Pečiem ho roky rokúce. Mám ho rada aj pre jeho maslovo-varený krém, ktorý je vynikajúci.Poctivý krém,neredne,drží ako remeň. Napokon skúste vyskúšať, možno bude aj Váš obľúbený. Našla som ho pred rokmi pod týmto názvom, prečo sa tak volá?.. neviem.Fotila som narýchlo z toho,čo ostalo,celé mi to rozmrvili:-)nabudúce dám lepšiu fotku. Je to velmi jednoduchý a výborný zákusok, možno sa zíde.

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cukor, vanilkový cukor, vajíčka a maslo vymiešame do peny. Do preosiatej múky dáme prášok do pečiva, kakao, soľ, trošku citrón. kôry a striedavo s mliekom pridávame do vymiešanej masy. Upečieme. Ja som ho po upečení ešte potrela domácim marhuľovým džémom, ale v recepte sa to neuvádza.
  2. 1 l mlieka, 2 vrecúška vanilkového cukru, 6 PL polohrubej múky za stáleho miešania uvaríme v piskáči na kašu a necháme vychladnúť.
  3. Osobitne vymiešame 300g masla + 150g práškového cukru a zmiešame s vychladnutou kašou.
  4. Krém natrieme na cesto a posypeme postrúhanou čokoládou. Dobré ho je nechať celý na chvíľu vychladnúť v chladničke alebo chladnom mieste. Krájame na kocky.Koláčik sa môže smelo zmraziť,aj krém.
  5. Ku káve...