Môj najobľúbenejší zákusok. Robievam ho každé vianočné sviatky :)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 2 ks |
|
| 10 dkg |
|
| 1 dcl |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2,5 dcl |
|
| 30 dkg |
|
| Plnka: | |
| 5 dcl |
|
| 2 ks |
|
| 2 ks |
|
| 20 dkg |
|
| 10 dkg |
|
| 1,5 balíka |
|
| Poleva: | |
| 1 ks |
|
| 10 dkg |
|
|
|
|
Postup
-
1
Oddelíme žĺtka od bielkov. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme olej. Postupne pridávame múku (s kypriacim práškom) a mlieko. Na koniec pridáme kakao a vyšľahané bielky. Upečieme pri 200 stupňoch a necháme vychladnúť.
- 2
Mlieko nalejeme do hrnca a rozmiešame v ňom vanilkové cukry a zlaté klasy. Dáme variť. Varíme za stáleho miešania až do zhustnutia. Potom necháme vychladnúť. Zvlášť zmiešame roztopené maslo s cukrom. Keď zlatý klas vychladne, postupne ho pridávame do masla - po malých dávkach, aby sa to nezrazilo.
- 3
Plnku nanesieme na upečené cesto a na vrch poukladáme BB keksy. Salko, ktoré sme predtým asi 1,5 hodiny varili v plechovke zmiešame po vychladnutí s maslom. Necháme trocha stuhnúť a nalejeme na keksy. Po úplnom stuhnutí polejeme roztopenou čokoládou, do ktorej pridáme trocha masla.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Dakujem za upresnenie. Krasne Vianoce.