Zajačí snem

Autor receptu: droetker

Komerčný recept

10
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ešte potrebujeme:<br /> • formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)<br /> • papier na pečenie<br /> • strúhadlo
  2. 1. Na prípravu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle polevu. Maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny, postupne po jednom pridávame vajcia. Zmiešame múku, kypriaci prášok, mandle, nastrúhanú polevu a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180 °C <br /> Teplovzdušná rúra: 160 °C <br /> Plynová rúra: stupeň 3<br /><br /> Po upečení necháme múčnik mierne vychladnúť a vyklopíme z formy.
  3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, múčnik polejeme a necháme stuhnúť.
  4. Preosiatym kakaom zafarbíme 120 g marcipánu, ktorý rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvoríme guľôčku ako zajačiu hlavičku. Zo zvyšku marcipánu vymodelujeme mašličky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, z plátkov mandlí vytvoríme ušká. Srnčí chrbát nakrájame na 10 plátkov a tubičkou ku každému plátku prilepíme všetky ozdoby tak, aby sme vytvorili zajačí snem.