Zajačí snem
Autor receptu: droetker
Komerčný recept
10 porcií |
20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup- Ešte potrebujeme:<br />
• formu na srnčí chrbát (30 x 11 cm)<br />
• papier na pečenie<br />
• strúhadlo
- 1. Na prípravu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle polevu. Maslo alebo margarín, cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny, postupne po jednom pridávame vajcia. Zmiešame múku, kypriaci prášok, mandle, nastrúhanú polevu a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
<br /><br />
Elektrická rúra: 180 °C <br />
Teplovzdušná rúra: 160 °C <br />
Plynová rúra: stupeň 3<br /><br />
Po upečení necháme múčnik mierne vychladnúť a vyklopíme z formy.
- Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale, múčnik polejeme a necháme stuhnúť.
- Preosiatym kakaom zafarbíme 120 g marcipánu, ktorý rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvoríme guľôčku ako zajačiu hlavičku. Zo zvyšku marcipánu vymodelujeme mašličky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, z plátkov mandlí vytvoríme ušká. Srnčí chrbát nakrájame na 10 plátkov a tubičkou ku každému plátku prilepíme všetky ozdoby tak, aby sme vytvorili zajačí snem.
|