Zajac zapekaný so zemiakmi

Autor receptu: richterka

kedysi sme chovali zajace a jednoznačne bodoval u nás recept od bývalého kolegu z práce, ktorý som len tak vyskúšala, a odvtedy keď máme zajaca, tak ho vždy musím pripravovať týmto spôsobom.

6
porcií
40 minút
príprava
100 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zajaca umyjeme, odblaníme a nakrajame na porcie. Zapekaciu misu vymastíme masťou a vyložíme plátkami slaninky - podľa vlastného uváženia. Polovicu zemiakov nakrájame na malé kocky a dáme do misy, na zemiaky nasypeme na drobno nakrájanú 1. cibuľu. Na to poukladáme naporciované osolené a okorenené kúsky zajaca, potrieme roztlačeným cesnakom a popreklamáme slaninkou. Na zajaca nasypeme na drobno nakrájanú 2.cibuľu, a navrch pokladieme zbytok zemiakov nakrájaných na malé kúsky (ako na francúzske zemiaky). Poprekladáme slaninkou a dáme piecť. Doba pečenia asi 1,5 - 2 hodiny v elektrickej rúre, kým nie sú zemiaky pekne doružova zapečené.