Foto: dvorka
Rada trávim voľné dni na záhrade a rada varím rýchlovky z vlastnej zeleniny, aj keď len pre seba.
porcia
Postup
-
1
Umyté špenátové listy som zaliala vriacou vodou, pridala nakrájané kolieska čerstvého cesnaku a asi 5 minút povarila. V pollitráku som rozmiešala vajíčko s múkou a smotanou, priliala k špenátu a povarila ešte 2 minúty. Polievku som počas varenia rozmixovala na jemno, prisolila a po minúte odstavila zo šporáka. Na panvici na trolinke oleja som si opražila na kocky nakrájaný celozrnný rožok ktorý som dala na spodok misky a zaliala hustou polievkou. Ozdobila som malými sedmokráskami ktoré nielen lahodia oku, ale aj chuti. Trocha polievky mi ostalo aj na večer a tú som zjedla studenú, lebo špenát sa nesmie prihrievať.
Diskusia k receptu