Foto: zuzlik0402
ako spotrebovať zamrazené ovocie zo záhradky
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Z 2 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej, vodu a kakao. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 150 stupňoch cca 20 minút.
- 2
Tvaroh si v miske zmiešame so 100 g cukru, z 3 bielkov a 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh.
- 3
Po upečení cesto potrieme ríbezľovým lekvárom a navrstvíme tvaroh s cukrom, ríbezle (alebo iné ovocie) a na vrch navrstvíme sneh.
- 4
Dáme späť do rúry zapiecť na 150 stupňov ešte cca 30 minút.
- 5
Na obdĺžnikový väčší plech dávame všetky množstvá dvojnásobné. Ak použijeme sladšie ovocie (napr. jahody, maliny), môžeme dať menej cukru do tvarohu aj do snehu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu