Záhradka pod snehom

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 30. mája 2013

ako spotrebovať zamrazené ovocie zo záhradky

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

2 ks
130 g
130 g
1/2 bal.
50 ml
50 ml
1 PL
1 PL
100 g
200 g
3 ks
120 g




Postup

  1. 1

    Z 2 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej, vodu a kakao. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 150 stupňoch cca 20 minút.

  2. 2

    Tvaroh si v miske zmiešame so 100 g cukru, z 3 bielkov a 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh.

  3. 3

    Po upečení cesto potrieme ríbezľovým lekvárom a navrstvíme tvaroh s cukrom, ríbezle (alebo iné ovocie) a na vrch navrstvíme sneh.

    Záhradka pod snehom - obrázok 3
  4. 4

    Dáme späť do rúry zapiecť na 150 stupňov ešte cca 30 minút.

    Záhradka pod snehom - obrázok 4
  5. 5

    Na obdĺžnikový väčší plech dávame všetky množstvá dvojnásobné. Ak použijeme sladšie ovocie (napr. jahody, maliny), môžeme dať menej cukru do tvarohu aj do snehu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia