Záhradka pod snehom
Autor receptu: zuzlik0402
ako spotrebovať zamrazené ovocie zo záhradky
12 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 150 °C |
Postup
- Z 2 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej, vodu a kakao. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 150 stupňoch cca 20 minút.
- Tvaroh si v miske zmiešame so 100 g cukru, z 3 bielkov a 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh.
- Po upečení cesto potrieme ríbezľovým lekvárom a navrstvíme tvaroh s cukrom, ríbezle (alebo iné ovocie) a na vrch navrstvíme sneh.
- Dáme späť do rúry zapiecť na 150 stupňov ešte cca 30 minút.
- Na obdĺžnikový väčší plech dávame všetky množstvá dvojnásobné.
Ak použijeme sladšie ovocie (napr. jahody, maliny), môžeme dať menej cukru do tvarohu aj do snehu.