Záhradka pod snehom

Autor receptu: zuzlik0402

ako spotrebovať zamrazené ovocie zo záhradky

12
porcií
20 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Postup

  1. Z 2 bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej, vodu a kakao. Cesto vylejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 150 stupňoch cca 20 minút.
  2. Tvaroh si v miske zmiešame so 100 g cukru, z 3 bielkov a 120 g cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  3. Po upečení cesto potrieme ríbezľovým lekvárom a navrstvíme tvaroh s cukrom, ríbezle (alebo iné ovocie) a na vrch navrstvíme sneh.
  4. Dáme späť do rúry zapiecť na 150 stupňov ešte cca 30 minút.
  5. Na obdĺžnikový väčší plech dávame všetky množstvá dvojnásobné. Ak použijeme sladšie ovocie (napr. jahody, maliny), môžeme dať menej cukru do tvarohu aj do snehu.