Zabudnutý puding

Autor receptu: forneta

Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty Pavlova.

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 220 °C
  2. Vo veľkej mise vyšľaháme bielky so soľou dotuha.
  3. Postupne pridávame 250g cukru, potom kameň aj extrakt a šľaháme, kým nie je sneh pevný a lesklý
  4. Plytký plech vymastíme maslom a rovnomerne naň rozotrieme snehovú hmotu.
  5. Vložíme do rúry, zavrieme a ihneď vypneme, necháme v rúre cez noc a bez otvorenia.
  6. Pred podávaním položíme na tácku.
  7. Ušľaháme šľahačku a natrieme na snehové cesto.
  8. Z marakují vyberieme dužinu a dáme ju na šľahačku. Posypeme černicami. Jahody premiešame so zvyšným cukrom a tiež poukladáme na koláč.