Zabudnutý puding
Autor receptu: forneta
Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty Pavlova.
Postup
- Rúru predhrejeme na 220 °C
- Vo veľkej mise vyšľaháme bielky so soľou dotuha.
- Postupne pridávame 250g cukru, potom kameň aj extrakt a šľaháme, kým nie je sneh pevný a lesklý
- Plytký plech vymastíme maslom a rovnomerne naň rozotrieme snehovú hmotu.
- Vložíme do rúry, zavrieme a ihneď vypneme, necháme v rúre cez noc a bez otvorenia.
- Pred podávaním položíme na tácku.
- Ušľaháme šľahačku a natrieme na snehové cesto.
- Z marakují vyberieme dužinu a dáme ju na šľahačku. Posypeme černicami. Jahody premiešame so zvyšným cukrom a tiež poukladáme na koláč.