Zabíjačkový tanier (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Manžel miluje jaternice s krúpami. Keďže sa mu také podarilo kúpiť, dokúpili sme surovú klobásku na pečenie, údené a zo suda sme vybrali naloženú kyslú kapustu, aby boli na tanieri zabíjačkové špeciality, ako pri zabíjačke....
2 porcie |
20 minút príprava |
50 minút na 190 °C |
Postup
- Kapustu zmiešame s cibuľou pokrájanou na plátky, rascou, soľou, korením a bobkovým listom. Uložíme do pekáčika.
- Na kapustu poukladáme klobásku, údené a jaternice. Potrieme trochu masťou a podlejeme vodou. Ja dávam jaternice do alobalovej "vaničky", lebo pri pečení zvyknú prasknúť, ale tentokrát zostali krásne celé. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Zemiaky očistíme, porežeme na štvrťky a obvaríme vo vriacej osolenej vode 10 minút.
Po 30 minútach pečenia zabíjačky vložíme do rúry aj pekáč s obvarenými zemiakmi pokvapkanými masťou z pečenej jaternice(ak nepraskla) alebo bravčovou masťou a spolu pečieme ďalších 20 minút.
- Na tanier dávame zemiaky, kapustu, klobásu a jaternicu.