Zabíjačkový tanier (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Manžel miluje jaternice s krúpami. Keďže sa mu také podarilo kúpiť, dokúpili sme surovú klobásku na pečenie, údené a zo suda sme vybrali naloženú kyslú kapustu, aby boli na tanieri zabíjačkové špeciality, ako pri zabíjačke....

2
porcie
20 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Postup

  1. Kapustu zmiešame s cibuľou pokrájanou na plátky, rascou, soľou, korením a bobkovým listom. Uložíme do pekáčika.
  2. Na kapustu poukladáme klobásku, údené a jaternice. Potrieme trochu masťou a podlejeme vodou. Ja dávam jaternice do alobalovej "vaničky", lebo pri pečení zvyknú prasknúť, ale tentokrát zostali krásne celé. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
  3. Zemiaky očistíme, porežeme na štvrťky a obvaríme vo vriacej osolenej vode 10 minút. Po 30 minútach pečenia zabíjačky vložíme do rúry aj pekáč s obvarenými zemiakmi pokvapkanými masťou z pečenej jaternice(ak nepraskla) alebo bravčovou masťou a spolu pečieme ďalších 20 minút.
  4. Na tanier dávame zemiaky, kapustu, klobásu a jaternicu.