Vysmážaný tofu syr v horčicovej omáčke
Autor receptu: sonal
Na tento recept ma inšpiroval známy TULI /Ivan Vojtek/ v jednej relácii v telke. Pripravujem ho vtedy, keď moji traja synovia po nom zatúžia...
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tofu nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm a veľké 2 krát 5 cm. Nie je to podmienka, len nech nie sú hrubšie.
- Do ručného šľahača dáme vajíčka /celé/, horčicu, zázvor ,vegetu a lyžičku rumu /nemusí byť/. Zahustíme solamylom. Dobre vyšľaháme.
- Do pripraveného cestíčka dáme nakrajané tofu a necháme odstáť aspon dve hodiny. Potom tofu vysmažíme a podávame s ryžou a šalátom podľa chuti. Na obmenu môžeme použiť namiesto syra kuracie mäso.