Vysmážaný tofu syr v horčicovej omáčke

Autor receptu: sonal

Na tento recept ma inšpiroval známy TULI /Ivan Vojtek/ v jednej relácii v telke. Pripravujem ho vtedy, keď moji traja synovia po nom zatúžia...

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Tofu nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm a veľké 2 krát 5 cm. Nie je to podmienka, len nech nie sú hrubšie.
  2. Do ručného šľahača dáme vajíčka /celé/, horčicu, zázvor ,vegetu a lyžičku rumu /nemusí byť/. Zahustíme solamylom. Dobre vyšľaháme.
  3. Do pripraveného cestíčka dáme nakrajané tofu a necháme odstáť aspon dve hodiny. Potom tofu vysmažíme a podávame s ryžou a šalátom podľa chuti. Na obmenu môžeme použiť namiesto syra kuracie mäso.