Vysmážaný kaleráb a dietná saláma
Autor receptu: gordonko
Kedysi dávno nám mama robila obalovanú dietnú salámu , do uší sa mi dostalo že sa robí podobne aj kareláb či cibula .... je to jednoduchý a pre mnohých čo majú hlbšie do vačku aj prijatelný recept ... tak pridávam .... ,, dozjedenia ,,
4 - 6 porcie |
90 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kaleráb si očistíme od šupy , nakrájame na tenké kolieska asi tak 0,8 cm a dáme ho uvariť do osolenej vody tak do polomäkka - po uvarení vyberieme von a necháme odkvapať a vychladnúť.
Pripravíme si trojobal ( hladkú múku + vajíčko vyšlahané v mlieku sol alebo vegetu - poprípade trochu dohustíme hladkou múkou + strúhanku na obalenie )
- Vychladnutý kaleráb osolíme podla potreby a obalíme ho v hladkej múke , potom ho namočíme vo vajíčku s mliekom a nakoniec obalíme strúhankou.
Podobne postupujeme aj pri obalování dietnej saláme či Gothaje, tam je iba jedinný rozdiel nesolíme a okraje si trochu narežeme nožom aby sa nám saláma neskrúcala.
- takto prichystané vysmážame na rozpálenom oleji
- Dnes som zvolil prílohu ako varené zemiaky v tlakovom hrnci ale aj zemiakové piré je mňanka.
Tatarka nemôže ublížiť a posyp pažitkou ulahodí oku.
DOBRÚ CHUŤ