Vysmážaný kaleráb a dietná saláma

Autor receptu: gordonko

Kedysi dávno nám mama robila obalovanú dietnú salámu , do uší sa mi dostalo že sa robí podobne aj kareláb či cibula .... je to jednoduchý a pre mnohých čo majú hlbšie do vačku aj prijatelný recept ... tak pridávam .... ,, dozjedenia ,,

4 - 6
porcie
90 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kaleráb si očistíme od šupy , nakrájame na tenké kolieska asi tak 0,8 cm a dáme ho uvariť do osolenej vody tak do polomäkka - po uvarení vyberieme von a necháme odkvapať a vychladnúť. Pripravíme si trojobal ( hladkú múku + vajíčko vyšlahané v mlieku sol alebo vegetu - poprípade trochu dohustíme hladkou múkou + strúhanku na obalenie )
  2. Vychladnutý kaleráb osolíme podla potreby a obalíme ho v hladkej múke , potom ho namočíme vo vajíčku s mliekom a nakoniec obalíme strúhankou. Podobne postupujeme aj pri obalování dietnej saláme či Gothaje, tam je iba jedinný rozdiel nesolíme a okraje si trochu narežeme nožom aby sa nám saláma neskrúcala.
  3. takto prichystané vysmážame na rozpálenom oleji
  4. Dnes som zvolil prílohu ako varené zemiaky v tlakovom hrnci ale aj zemiakové piré je mňanka. Tatarka nemôže ublížiť a posyp pažitkou ulahodí oku. DOBRÚ CHUŤ