Vyprážaný syr bez oleja
Autor receptu: viktoryafajn
syr patrí medzi naše oblúbené jedlo,a takto pripravený je o vela chutnejší a hlavne bez oleja.
6 porcií |
15 minút príprava |
25 minút na 250 °C |
Postup
- 6 kompotových misiek vymazat maslom vysypat strúhankou. postrúhaný syr rozdelit na 2 polovice. Do takto pripravených misiek navrstvíme postr.syr z 1 polovice. Pokvapkáme rozšlahanými vajíčkami, zakryjeme 1-2 plátkami dus.šunky okrúhlej, a zasypeme syrom z 2 polovice. Znovu pokvapkáme vajcom a vrch posypeme jemne strúhankou.
- Takto naplnené misky dáme na pekáč do ktorého nalejeme st.vodu. Asi 2cm aby boli misky vo vode. Pečiem asi 20-25 min.,pri teplote 250st. Ked je strúhanka na vrchu ružovkastá,syr je hotový. Misky opatrne vybrat a ked trochu ochladnú,vyklopit na taniere alebo na misu. Možme si pritom pomoct príbor.nožíkom.
- Podávam s hranolkami,lebo zemiakové pyré a hodne zeleninového šalátu