Vyprážaný kaleráb trocha inak

dvorka - fotkadvorka, 15. mája 2013
Vyprážaný kaleráb trocha inak
Foto: dvorka

Snažím sa trocha chudnúť a po preštudovaní Dukanovej diéty svoj jedálny lístok prispôsobujem potravinám ktoré táto diéta odporúča. Dnes som si urobila vyprážaný kaleráb Zobraziť celý popisSnažím sa trocha chudnúť a po preštudovaní Dukanovej diéty svoj jedálny lístok prispôsobujem potravinám ktoré táto diéta odporúča. Dnes som si urobila vyprážaný kaleráb obalený v ovsených otrubách.

2
porcie
10 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
 alebo šunka




Postup

  1. 1

    Kaleráb som si na strúhadle nakrájala na plátky, odrezala dookola šupu, rozhabarkovala som si vajíčko s trolinkou soli a nastrúhala syr. Plátok kalerábu som namočila do vajíčka, obalila v otrubách a dala na panvicu s troškou oleja.

    Vyprážaný kaleráb trocha inak - obrázok 1
  2. 2

    Opražila som každý kúsok pomaly z jednej strany, otočila som a položila na kaleráb koliesko salámy. Nechala som dopražiť dozlatova.

    Vyprážaný kaleráb trocha inak - obrázok 2
  3. 3

    Každý kaleráb som položila na papierovú utierku aby vytiahla prebytočný olej, posypala som syrom. K tomu reďkevky a čerstvá pažítka. Aj bez varenia sú kalerábky mäkké a chutné. Z vajíčka ktoré mi ostalo som urobila nadýchanú omeletu so syrom ktorého mi tiež trocha ostalo.

    Vyprážaný kaleráb trocha inak - obrázok 3

Diskusia k receptu

julica
Môže to byť dobré, ale z vyprážaného sa neschudne asi nikdy
frezia68
Predpokladala som,že treba kaleráb trocha uvariť,ale asi mladý,čerstvý?Vyzerá chutne :-)
dvorka
@julica neviem ako bude pôsobiť vyprážaný kaleráb na mňa, hlavné však že mi chutil. Denne vyprážané nejem, tak som si trocha spestrila jedálniček. Ale nie je pravda čo píšeš. Mala som kolegu ktorý jedol skoro denne vyprážané rezne z kuracieho alebo bravčového mäsa, k tomu "tonu" zeleninového šalátu a za pol roka zhodil vyše 50 kg.
iwuska
ad jedna - ten trojobal je v podstate sacharidova priloha, takze kebyze si date maso naprirodno s kopcekom ryze, tiez to nie je ziadna hroza

ad dva- nizkosacharidova dieta je pre mnohych ludi uplne neudrzatelna, koli zlej nalade a nezvladnutelnemu bazeniu po sacharidoch - obycajne konci najazdom na chladnicku

ad tri - pre metabolizmus nie je prirodzene uplne vynechat jednu zlozku potravy, pri nizkosacharidovych dietach sa sice chudne vyborne, ale clovek to po prve musi byt schopny dodrziavat a po druhe, pri vysokom prijme tukov a bielkovin to nie je ziadna vyhra pre oblicky a cievny system
používateľ nemá avatar
plk
plk
Dieta - nedieta, kalerab mam rad v akejkolvek forme. A podla mna... diety su na... niic. Pokial naozaj nie je zavazny zdrav. problem (zlcnik, zaludok...), treba jest vsetko. S mierou. Ale _jest_ a nie zrat alebo vyzierat :-) chladnicku ako jemne naznacila @iwuska.

Toto urcite vyskusam. Len to struhadlo... take nemam, tak nakrajam radsej na tenke kolieska. A este - pretoze vyprazat naozaj neviem, skusim v rure "na sucho". Snad sa podari aj takto.
cesminaz
Ja zvyknem vyprazat kalerab,ale normalne ako rezen..je to velmi chutne jedlo :-)
mrnousik
toto s dietou a zdravym stylom nema vela spolocneho, ale vyzera to dobre (az na tu salamu) :) ak chces schudnut, tak toto nie je cesta, skus viac cistej vody z vodovodu, tuky len na rozpustanie vitaminov (olivovy, rybaci,..) a pri chudnuti viac bielkovin nech telo neberie energiu zo svalov (vajicka, kuracie maso, sojove produkty) v kombinacii s cerstvou zeleninou (kalerab, rajcina, paprika, redkvicka, kapusta, atd) ... a netreba zabudat na sacharidy, tie telo potrebuje na bezny chod a dobru naladu, najlepsie tie pomale (celozrnne pecivo, ryza, zemiaky, atd)..ale to len tak v skratke k dietam, zaklad je vyvazena strava :)