Foto: elixir
Tento recept je určený predovšetkým pre tých, ktorí ako aj ja hľadajú spôsob, ako vypražiť potraviny bez použitia vajíčka, alebo aj pre tých, ktorí Zobraziť celý popisTento recept je určený predovšetkým pre tých, ktorí ako aj ja hľadajú spôsob, ako vypražiť potraviny bez použitia vajíčka, alebo aj pre tých, ktorí by radi skúsili pripraviť vyprážané jedlo inak než je všeobecne zvykom. Popisujem to vcelku podrobne hlavne preto, aby bolo vidno, že takéto vyprážanie sa v jednotlivých štádiách konzistenciou surovín veľmi nelíši od klasickej prípravy v trojobale. Návod som našla v komentári užívateľa na vegánskom fóre.
Postup
-
1
Do misiek prichystáme vodu a múku...
-
2
Surovinu určenú na vyprážanie najskôr namáčame (alebo potrieme namočeným štetcom), necháme okvapkať a následne obalíme v múke. Necháme pár minút postáť, nech sa múka dobre prilepí.
-
3
Medzitým prichystáme smotanu a zmes strúhanky, soli a korenia.
-
4
Surovinu obalenú v múke zrýchla namočíme z oboch strán v smotane a obalíme v strúhanke.
-
5
Na panvici rozhorúčime olej a vypražíme.
@vegetariankapp ja som vo vegánskej strave len nováčik... hrašku zatiaľ nemám... v tomto období špekulujem, či vajíčka je vôbec pri príprave mnohých jedál naozaj treba, alebo je to proste len zvyk. Tu u nás bola ich spotreba pomerne veľká... Prichádzam však na to, že je to ozaj často len o zvyku. Myslela som si, že vajíčko je "lepidlo" a že sa bez neho ťažko zaobídem, spoznala som však, že tým lepidlom sú obiloviny, skombinované s vodou a pod. Pre mňa veľký objav v kuchyni :)
@izka :) ďakujem