Vyprážané sójové medailóniky plnené Nivou

Autor receptu: oravec

Veľa ľudí po skúsenostiach s konzumom sójových jedál v podnikoch verejného stravovania pristupuje k sóji ako všestrannej potravine rezervovane. Pre jej chutnú úpravu má však veľký význam predpríprava, teda nie bežné napučanie vo vode.

4 - 6
porcie
40 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V náleve z vývaru, sójovej a worcesterskej omáčky s prípadným pridaním soli a korenia ( sójová omáčka je slaná), 20 - 25 min mierne povaríme sójové plátky, scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Plátky na plocho narežeme, aby vznikla kapsička, ktorú naplníme strúhanou Nivou alebo plátkom Nivy a zatlačíme.
  3. Obalíme v rozšľahaných vajciach a drvených kukuričných lupienkoch (chipsoch) a na oleji vypražíme z oboch strán asi 1 - 2 min. Plátky podávame so zemiakmi a šalátom, prípadne tatárskou omáčkou. Chutia podobne ako vyprážaná bedľa.