Vyprážané hrachové pagáčiky

Autor receptu: haston

Pretože sa mám v strave vyhýbať podľa možnosti mäsu, snažím sa konzumovať viacej zeleniny a strukovín. Uvedomujem si, že ani vyprážanie nie je zdravé, ale pagáčiky sa dajú aj upiecť.

Suroviny

Postup

  1. Suchý hrach namočíme na noc do vody. Na druhý deň ho uvaríme domäkka, pred dovarením posolíme. Uvarený scedíme a prelisujeme cez sito. Na pokrájanej slaninke s cibuľou udusíme nadrobno nakrájané huby. Strúčik cesnaku rozotrieme so soľou.
  2. Hrach, huby, cesnak,vajce a čierne korenie spolu zamiešame a formujeme menšie pagáče, ktoré obalíme v klasickom trojobale. Ak by sa nám videla hmota riedka, zahustíme ju trochou strúhanky/ovsených vločiek. Vypražíme a podávame so zemiakmi a/alebo ľubovoľným zeleninovým šalátom.
  3. Pochopiteľne, koreniny sa môžu obmieňať podľa vlastnej chuti, aj vzájomný pomer hrachu a húb sa môže zmeniť, prípadne to niekto obohatí o zvyšky pečeného či iného mäsa.