Vyprážané hrachové pagáčiky
Autor receptu: haston
Pretože sa mám v strave vyhýbať podľa možnosti mäsu, snažím sa konzumovať viacej zeleniny a strukovín. Uvedomujem si, že ani vyprážanie nie je zdravé, ale pagáčiky sa dajú aj upiecť.
Postup
- Suchý hrach namočíme na noc do vody. Na druhý deň ho uvaríme domäkka, pred dovarením posolíme. Uvarený scedíme a prelisujeme cez sito. Na pokrájanej slaninke s cibuľou udusíme nadrobno nakrájané huby. Strúčik cesnaku rozotrieme so soľou.
- Hrach, huby, cesnak,vajce a čierne korenie spolu zamiešame a formujeme menšie pagáče, ktoré obalíme v klasickom trojobale. Ak by sa nám videla hmota riedka, zahustíme ju trochou strúhanky/ovsených vločiek. Vypražíme a podávame so zemiakmi a/alebo ľubovoľným zeleninovým šalátom.
- Pochopiteľne, koreniny sa môžu obmieňať podľa vlastnej chuti, aj vzájomný pomer hrachu a húb sa môže zmeniť, prípadne to niekto obohatí o zvyšky pečeného či iného mäsa.